Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Vážne nehody v Bratislave: Zrážky s električkou a autobusom MHD, vodič zakliesnený vo vraku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Bratislavskí hasiči momentálne zasahujú v hlavnom meste pri nehodách autobusu číslo 83 a električky číslo 4. Nehody si vyžiadali aj zranených.

Vaše tipy

Ako informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková, nehoda električky a Kie Soul sa stala okolo pol desiatej dopoludnia.  Pri Poluse na Vajnorskej ulici vodič kie z Brezna prechádzal v ľavom jazdnom pruhu v smere do mesta. V mieste s vyznačeným smerom jazdy rovno vodič s autom odbočil doľava, cez úsek cesty križujúci koľajisko, kde došlo k stretu s električkou č. 4 idúcou po Vajnorskej ulici smerom do centra mesta.

Následkom stretu došlo k zakliesneniu vodiča vo vozidle. Museli ho vystrihnúť z vraku hasiči. "66-ročného muža sme s úrazom hlavy pri vedomí previezli do Univerzitnej nemocnice v Ružinove," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. K zraneniu ďalších osôb nedošlo. "Požitie alkoholických nápojov bolo vykonanou dychovou skúškou u vodiča električky vylúčené, na zistenie prítomnosti alkoholu v tele vodiča osobného vozidla bol nariadený odber krvi," doplnila Mihalíková. Škoda spôsobená nehodou na električke a vozidle je v štádiu zisťovania. Doprava v uvedenom úseku je vedená v jednom jazdnom pruhu a  usmerňovaná hliadkou dopravnej polície. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. 

FOTO Vážne nehody v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Električkovú dopravu cez daný úsek odklonili. "Električky smerujúce z centra číslo 2 a 4 idú do Ružinova, električky smerujúce od Zlatých Pieskov idú po stanicu Nové Mesto. Dispečing zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu pre cestujúcich v úseku medzi stanicou Nové Mesto a Trnavské mýto," priblížila Volfová. 

Druhá nehoda autobusu č. 83

Hasiči pomáhali aj pri dopravnej nehode autobusu číslo 83 s dodávkou na križovatke ulíc Saratovská a Repašského. Nehoda si podľa Volfovej vyžiadala ľahké zranenia dvoch cestujúcich. Mestská hromadná doprava bola v tomto úseku bez obmedzení.

Podľa zistených informácií z miesta nehody vodič Citroënu  Jumper z Česka prechádzal po Saratovskej ulici v smere z mesta na Agátovú ulicu. "Pri prechádzaní z priebežného jazdného pruhu do odbočovacieho jazdného pruhu došlo k stretu s autobusom idúcim v tom istom smere." opísala Mihalíková. 

Na mieste zasahovali privolaní záchranári. "80-ročná žena utrpela poranenia dolnej končatiny a úraz hlavy. Previezli sme ju do nemocnice na Kramáre, tam sme previezli aj pacienta s poranením chrbtice," informoval Chmel. 

Požitie alkoholických nápojov u oboch vodičov bolo vykonanou dychovou skúškou vylúčené. Škoda spôsobená nehodou na citroëne bola predbežne vyčíslená na 1.500 eur a škoda na autobuse je v štádiu zisťovania. "Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," uzavrela policajná hovorkyňa.  

 

Viac o téme: NehodaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu