Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Úchvatné VIDEO z ľadového ostrova: Dovolenka Slovákov sa zmenila na boj o záchranu planéty

Výzva Slovákov sa týka celého sveta. Zobraziť galériu (4)
Výzva Slovákov sa týka celého sveta. (Zdroj: Youtube/MAZE MEDIA)

BRATISLAVA/REYKJAVÍK – Dvojica talentovaných slovenských tvorcov nakrútila video, ktoré upozorňuje na to najcennejšie, čo ľudstvo má – zdravie planéty. Za úchvatnými zábermi Zeme autori cestovali až na ďaleký Island, aby svetu zanechali dôležitý odkaz.

 „Je alebo nie je už neskoro?‟ to je otázka, ktorú si kladie dvojica filmárov zo Slovenska.  Na videu, ktoré by svet nemal prehliadať zaznieva, ako sa nám na základnej škole zdalo byť učivo o ochrane životného prostredia zbytočné. Dnes, keď sme dospeli, je všetko inak. Až teraz konečne chápeme, ako veľmi sa nás budúcnosť Zeme týka – aktívnej ochrane prírody sa, bohužiaľ, stale venuje len zlomok ľudí, ktorí ju berú vážne.

Dovolenkujúci Slovák vydesil aj miestneho sprievodcu: VIDEO Samovražednej očisty na pláži

Úchvatné VIDEO z ľadového
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/MAZE MEDIA)

Ľudia venujú čas naháňaniu peňazí namiesto toho, aby venovali čas veciam, na ktorých by malo záležať nám všetkým. Každú jednu sekundu zo sveta miznú čarovné miesta, ktoré vytvorila príroda. „Naučme sa žiť na Zemi ako ľudia,‟ vyzvali slovenskí tvorcovia, ktorým záleží na tom, aby mohli sledovať modrú oblohu a kochať sa zeleňou  aj generácie po nás.

Úchvatné VIDEO z ľadového
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/MAZE MEDIA)

Ako pre Topky uviedol jeden z dvojice tvorcov z Pezinka, Martin Kubečka, nakrúcanie na Islande trvalo 14 dní. Video je výsledkom spolupráce s Martinom Schultem a ďalšími ľuďmi, ktorí prispeli k jeho realizácii. Cieľom videa je poukázať na globálne otepľovanie a dopad spoločnosti na našu prírodu. Chceli sme spraviť niečo viac ako len video z ‚dovolenky‛, akých sú tisíce, chceli sme ľuďom prostredníctvom videa odovzdať určitý odkaz a prinútiť ich, aby sa zamysleli nad správaním sa voči našej prírode,“ vysvetlil Kubečka.

Úchvatné VIDEO z ľadového
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/MAZE MEDIA)

 

Viac o téme: IslandSlováciMartin KubečkaMartin Schulte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu