Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Príbeh, ktorý sledovalo Slovensko so zatajených dychom: Po dobrej správe smrť anjelika

Matejko so svojím otcom, ktorému udelil prezident svoju prvú milosť  Zobraziť galériu (4)
Matejko so svojím otcom, ktorému udelil prezident svoju prvú milosť (Zdroj: repro foto TV JOJ)

BRATISLAVA - Koncom januára zasiahla celé Slovensko informácia o smutnom osude rodiny Martina a Veroniky. Do povedomia sa dostali kvôli prvej amnestii prezidenta Andreja Kisku. Rodičia mali ťažko chorého synčeka. Včera všetkých zasiahla najsmutnejšia správa. Milovaný Matejko vydýchol naposledy.

O úmrtí chlapčeka informoval na sociálnej sieti Vilo Rozboril, ktorý na prípad upozornil vo svojej relácii. "Priatelia, s ľútosťou sme prijali pred chvíľou smutnú správu od Veroniky a Martina - príbeh prvej milosti prezidenta SR, že dnes (16. februára, pozn. red.) o 17.10 hodine ich Matejko vydýchol naposledy. Manželia všetkým ďakujú za podporu, finančné príspevky a prosia o poslednú modlitbu za dušu ich synčeka. Odpočívaj v pokoji, Matejko," napísal. 

Príbeh, ktorý sledovalo Slovensko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Tv Joj)

Chlapček prehral boj so zákernou chorobou. Pred rokom mu diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu a jeho stav sa každým mesiacom zhoršoval. Mal nádor na mozgovom kmeni, kde sú všetky životne dôležité funkcie. Mama Veronika má cukrovku a hladina cukru nebezpečne kolíše. Práve preto jej lekári odporučili, aby s chorým dieťatkom nezostávala doma sama. Manžel Martin si ale odpykával trest vo väzení v Dubnici nad Váhom pre podvod. 

Príbeh, ktorý sledovalo Slovensko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Tv Joj)

Nešťastná žena prosila kompetentných, aby jej muža prepustili, alebo aby si trest odpykal v inom čase. Všetko ale bolo márne, až kým sa o rodine nedozvedel prezident Andrej Kiska. "Dostávam veľa žiadostí o milosť a toto bola prvá, ktorú som udelil. Keď som čítal tento príbeh, tak sa mi slzy tisli do očí. Mal som možnosť chodievať na detskú onkológiu  a som veľmi rád, že som aspoň takouto formou mohol pomôcť, pretože v tom najcennejšom pomôcť neviem," povedal prezident po tom, čo Martinovi udelil svoju prvú milosť. 


Prečítajte si aj:

Matejkovi zostáva už len pár chvíľ života, otca má za mrežami: Kiskova amnestia môže rozhodnúť


V posledných dňoch Matejkovho života mohla tak byť rodina spolu a chlapček mohol pokojne odísť zo sveta pri svojich milujúcich rodičoch. Ako celý život, tak aj posledné okamihy prežil v láske a opatere najbližších. 

Viac o téme: PrezidentNádorMatejko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu