Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dozorca poprial Lipšicovi útok nielen vodnými pištoľami, nasledoval okamžitý vyhadzov!

Na Lipšica zaútočili maskovaní muźi vodnými pištoľami.
Na Lipšica zaútočili maskovaní muźi vodnými pištoľami. (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

ILAVA - Pracovníka Ústavu na výkon trestu odňatia slobody a väzby v Ilave potrestali za zverejnenie statusu proti Danielovi Lipšicovi. Výpoveď dostal za mimoriadne hrubé porušenie predpisov. Informuje o tom internetový portál Denníka N.

Pracovník Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) napísal na sociálnu sieť "škoda, že mali pištole len na vodu" a pod to dal odkaz na článok o bývalom politikovi Danielovi Lipšicovi, ktorého pred škôlkou v Bratislave napadli tento týždeň štyria zamaskovaní muži. Lipšica postriekali vodou s vodnými pištoľami.

Riaditeľ väznice Róbert Mudronček preveril podnet týkajúci sa statusu. Zamestnanec sa k jeho napísaniu priznal. V piatok (10.2.) ho za to prepustili zo služobného pomeru "za obzvlášť hrubé porušenie služobnej prísahy a služobnej povinnosti", informuje spravodajský portál.

"Odmietam akékoľvek prejavy agresie vo verejnom živote. O to viac, keď sa ich dopúšťa príslušník ozbrojených zložiek, pretože to má ešte aj iný rozmer. A v takomto prípade si myslím, že je vždy namieste nekompromisne konať," vyhlásila ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd).

Prepustený príslušník ZVJS nevysvetlil, prečo status napísal. "Nebudem sa k danej veci vyjadrovať." Podľa služobnej prísahy je verejným činiteľom, ktorý má byť čestným, statočným a disciplinovaným, svoje sily a schopnosti má vynakladať na ochranu práv občanov, ich bezpečnosť a verejný poriadok.

Riaditeľ ilavskej väznice považuje zverejnenie statusu za narušenie verejného poriadku, ktoré môže narušiť dôveru verejnosti v Zbor väzenskej a justičnej stráže. Preto zamestnanca prepustili.

"V súčasnosti sa prejavy nenávisti a extrémizmu v spoločnosti, najmä prostredníctvom sociálnych sietí, výrazne rozširujú a úlohou štátnych orgánov by malo byť pôsobenie proti takýmto prejavom, nie ich šírenie," napísal riaditeľ väznice o prepustení pracovníka v odôvodnení personálneho rozkazu, ktoré Denníku N poskytlo ministerstvo spravodlivosti.

Viac o téme: Daniel Lipšic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu