Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Colníci zaistili podozrivý tovar: Falošné príbory pochádzajúce z Číny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA/DUNAJSKÁ STREDA - Spolu 2100 napodobenín príborov, označených falošnými ochrannými známkami, bolo zlikvidovaných pod dohľadom colníkov. Ak by sa tento tovar dostal na trh a predával sa ako originálny, ich majiteľ by zarobil takmer 3,5 milióna eur.

Napodobeniny príborov zaistili colníci v Dunajskej Strede ešte v roku 2013, tovar pochádzal z Číny a bol určený na slovenský trh. Podľa predložených colných dokladov hodnota celej zásielky predstavovala 7000 eur. "Pri príboroch však boli príbalové letáky, podľa ktorých predajná cena týchto súprav bola vyčíslená na takmer 3,5 milióna eur," informoval hovorca Colného úradu Trnava Jozef Belan.

"V tomto prípade držiteľ ochrannej známky podal podnet na súd vo veci určenia, či ide o falzifikát a vlani súd právoplatne rozhodol, že príbory sú falzifikátom," uviedol Belan. Keďže súd, ako dodal, už v tomto prípade vydal právoplatné rozhodnutie, Colný úrad Trnava uloží majiteľovi tovaru pokutu, v zmysle zákona ide o sumu od 3000 eur do 67.000 eur,“ dodal Belan.

Viac o téme: ColníciPríbory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu