Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Drsné obvinenie v kauze Čistý deň: VIDEO Sex tutlali, vraj za dievčatami chodil minister!

Ján Richter čelí kontroverznému obvineniu. Zobraziť galériu (3)
Ján Richter čelí kontroverznému obvineniu. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Užíval si v kontroverznom centre minister práce s dievčatami? Aj takéto obvinenia padajú v parlamente, keď sa poslanci hádajú. Na pretrase bola včera v pléne správa odchádzajúcej ombudsmanky, no okamžite sa z rozpravy stala hádka. Zaujalo najmä kuriózne obvinenie ministra Jána Richtera.

Poslanec parlamentu Erik Tomáš (Smer) sa dnes v pléne ospravedlnil za svoje predpoludňajšie emotívne vystúpenie, ale aj správanie ostatných poslancov počas prerokovávania predbežnej mimoriadnej správy ombudsmanky Jany Dubovcovej. Tomáš sa dostal do verbálnej potýčky s poslancom za SaS Alojzom Baránikom, ktorého chcel odviesť na balkón medzi rodičov zariadenia Čistého dňa. Zároveň však zaujal aj kontroverzným vyhlásením.

Kauza Čistý deň spôsobila hádky a krik v parlamente

Tlačovka Jána Richtera ku kauze Čistý deň

Richter si vraj užíval s dievčatami

Ako povedal Tomáš v rozprave k správe verejnej ochrankyne práv, emócie súvisia s tým, že vec, ktorú opozícia označuje za boj za práva detí, je len cynickým honom, ktorého výsledkom má byť tvrdý útok na vládu. Povedal tiež, že poslanec za SaS tvrdí, že smeráci kryjú centrum Čistý deň z dôvodu, že minister práce si tam chodí užívať s dievčatami.Poslanec, ktorý tak vehementne vstúpil do emotívnej debaty predpoludním, poslanec za SaS, a to vám chcem povedať, pani ombudsmanka, neváhal použiť v tomto pléne vetu, že vláda preto chráni toto resocializačné zariadenie, pretože pán minister Richter si tam chodí užívať s dievčatami. Líder Sme rodina na sociálnej sieti vyzýval ľudí na lynčovanie zariadenia. Aj na tomto sa podieľate,“ povedal Tomáš smerom k ombudsmanke.

Nehoda a kontroverzný nález

Zaujímavosťou je fakt, že pred tri a pol rokmi mal Ján Richter autonehodu v galantskom okrese. Práve v Galante sa tiež nachádza resocializačné zariadenie Čistý deň. Podľa niektorých nemocničných zdrojov mu našli vo vreckách pilulku na potenciu a kondómy. Richter to nepoprel. Okamžite sa vynorili špekulácie, kam minister s touto výbavou smeroval.

Hádka kvôli ombudsmanke

Podľa Tomáša touto mimoriadnou správou Dubovcová neprekročila svoj tieň v úrade. „Správa je účelová a politická. Neobjektívne sumarizuje informácie, najmä časti opozície. Evidentne vychádza zo sprostredkovaných informácií,“ vyhlásil Tomáš s tým, že kritizoval, že Dubovcová v správe neuviedla, z akých spisov čerpala informácie, ktoré deti vypočúvala.

Tomáš v hádke s poslancom Baránikom
Zobraziť galériu (3)
Tomáš v hádke s poslancom Baránikom  (Zdroj: TASR)

V správe podľa neho neuviedla ani základné počty rodičov, detí, spisov, ani počty úradov, ani počty zamestnancov. „Čo ma však najviac zaráža, že ste sa nerozprávali s rodičmi a deťmi. Tým ste skopírovali postup poslankyne Natálie Blahovej, ktorá si nenašla ani raz čas, aby sa s nimi stretla. Nezaujímal vás ich názor,“ upozornil Tomáš, ktorého mrzí, že sa Dubovcová stavia do pozície kata, bez toho, aby si počkala na vyšetrovanie kompetentných orgánov.

Drsné obvinenie v kauze
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

S Tomášovym vystúpením nesúhlasila predsedníčka parlamentného výboru pre ľudské práva Erika Jurinová, ktorá ho označila za cynika. Jeho prejav považuje za úbohosť, pretože on je človek, ktorý sa stretol na úrade vlády s predstaviteľmi resocializačného zariadenia Čistý deň. Poslankyňa za SaS Natália Blahová povedala poslancom za Smer, že je hanba, že sedí s nimi v jednej lavici. „Vytrieskava politický kapitál. To čo sa odohrávalo v Čistom dni, sú len dôsledky kradnutia. Toto zariadenie nie je v poriadku, vieme to od roku 2009, keď na bieleho koňa napísali služby, aby mohli čerpať eurofondy,“ zdôraznila.

Viac o téme: Ján RichterErik TomášAlojz Baránik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu