Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Proces v prípade vraždy bossa Miroslava Sýkoru nekončí, pojednávanie odročené

Jedným z obžalovaných z vraždy Miroslava Sýkoru je aj Ľuboš Ferus Zobraziť galériu (4)
Jedným z obžalovaných z vraždy Miroslava Sýkoru je aj Ľuboš Ferus (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Pojednávanie v ostro sledovanom procese vraždy spred takmer 20 rokov mafiánskeho bossa a zakladateľa skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru dnes senát Okresného súdu Bratislava I dnes odročil na máj.

Na dnešnom hlavnom pojednávaní sa pokračovalo v dokazovaní výsluchom chráneného svedka prostredníctvom telemosta a následne bolo hlavné pojednávanie odročené na 17. až 19. mája s tým, že sa bude pokračovať v dokazovaní výsluchom ďalších svedkov. Proces trval tri dni, od stredy 1. februára dodnes.

K vražde vypovedal Černák

V stredu vypovedal na súde v tejto veci Mikuláš Černák, bývalý boss banskobystrického podsvetia a viacnásobný vrah. Vo svojej výpovedi usvedčil troch z pätice obžalovaných – Ľuboša Ferusa, Richarda Benčiča, prezývaného Kofola, a Milana Majtána. Podľa poznatkov Černáka Sýkoru zastrelili členovia vlastnej skupiny na čele s dnes nebohým Petrom Križanovičom, alias Duranom. Stalo sa tak po roztržke týkajúcej sa nerozdelenia lupu získaného lúpežou nitrianskej pobočky VÚB banky v januári 1996.

Mikuláš Černák
Zobraziť galériu (4)
Mikuláš Černák  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)


Prečítajte si aj:

VIDEO Veľké manévre v Bratislave, kľúčová spoveď Černáka: Takto zavraždili TOP bosa podsvetia!

Mafiánski bosovia na súde: VIDEO K vražde Sýkoru vypovedala Černákova pravá ruka


Černák opísal, ako za ním prišiel po vražde Sýkoru do Banskej Bystrice Duran v sprievode Richarda Benčiča, Milana Majtána a ďalších mužov, aby mu oznámili, že sa postarali o likvidáciu Sýkoru a preberajú jeho zločineckú skupinu. Schôdzka sa mala uskutočniť v hoteli Lux a dopredu ju telefonicky Černákovi ohlásil Ľuboš Ferus, považovaný za šéfa podsvetia v Nitre. Dôvodom vraj bolo zabezpečiť, aby sa z nej všetci vrátili živí z banky. Sám si pritom kupoval luxusné autá, priblížil konflikt v skupine sýkorovcov. 

Richard Benčič
Zobraziť galériu (4)
Richard Benčič  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Obžalovaní z vraždy bossa

Z vraždy Miroslava Sýkoru obžaloval prokurátor Mareka Luptáka, Richarda Benčiča, prezývaného Kofola, Milana Majtána a Ľuboša Ferusa. Posledný menovaný obžalovaný je považovaný za šéfa podsvetia Nitry. V súčasnosti čelí odvolaciemu konaniu na Najvyššom súde SR a v minulosti bol za inú trestnú činnosť právoplatne odsúdený Krajským súdom v Nitre.

Ľuboš Ferus
Zobraziť galériu (4)
Ľuboš Ferus  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Sýkoru mali zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel k hotelu na vozidle Audi A 100 spolu s jedným ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu. Samotného Sýkoru najprv zasiahli tromi ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou značky Smith & Wesson. Útočníci ho vzápätí dorazili streľbou zo samopalu, pričom mu podľa obžaloby výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

Viac o téme: VraždaPojednávanieSúd Miroslav Sýkora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu