Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Podvodníci sa už nezastavia pred ničím: Zneužili srdcervúci príbeh Natálky

Natálka prišla pri nehode o rodičov aj brata.
Natálka prišla pri nehode o rodičov aj brata. (Zdroj: www.ludialudom.sk)

ČADCA - Príbeh 18-ročnej Natálky, ktorá prišla v druhej polovici januára v zlomku nešťastnej sekundy o najbližšiu rodinu, zneužili podvodníci. Internetom sa začala šíriť falošná výzva, prostredníctvom ktorej chceli od dobroprajných ľudí vylákať peniaze.

Natálka stratila 21. januára 2017 pri tragickej dopravnej nehode na Kysuciach mamu (†40), otca (†42) aj o rok mladšieho brata (†17). Na všetko ostala úplne sama. No ani krutý ortieľ osudu podvodníkov nezastavil pred tým, aby sa na nešťastí dievčiny priživili.

Definitíva v škandále s cícerovou nátierkou: Desivá pravda potvrdená, invalid do konca života!

Nadácia Ľudia ľuďom na svojom Facebooku upozornila na podvodnú výzvu, ktorú ste možno aj vy objavili v mailovej schránke. „Obsahuje ukradnuté vizuály z našej stránky. Môže tak budiť dojem, že ide o žiadosť o príspevok pre Natálku, ktorá pri autonehode prišla o rodičov aj brata. V skutočnosti žiadosť o pomoc obsahuje číslo účtu neznámeho vlastníka, o ktorom nikto z okolia Natálie nevie,“ upozornila nadácia.

Kto chce Natálke pomôcť, môže tak urobiť prostredníctvom stránky nadácie. Dievčina, ktorá by rada študovala ďalej, prosí o peniaze na splatenie účtov na chod domácnosti a živobytie. Odteraz si musí náklady na bývanie, stravu, školu a dopravu hradiť úplne sama.

Vyjadrenie nadácie Ľudia ľuďom

Podľa hovorkyne nadácie Ľudia ľuďom Natálie Bárekovej upozornili na podvodný mail viacerí. „Zatiaľ sme nedostali spätnú väzbu, že by niekto falošnú výzvu finančne podporil,“ doplnila Báreková a zároveň dodala, že nadácia už podnikla kroky na to, aby podobným prípadom v budúcností zabránila. Autor výzvy, ako aj nadácia podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, aby pokus o podvod preverila polícia. „Konanie považujeme za poškodenie dobrého mena nadácie a útok na dôveru darcov,“ dodala hovorkyňa na margo falošnej výzvy. Nadácia sa súčasne rozhodla modernizovať funkcionalitu stránky, aby už nebolo možné docieliť podobné zneužitie výziev.

...

Viac o téme: Ľudia ľuďomNatálkaVýzva o pomoc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu