Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

RegioJet už viac nespája Bratislavu s Košicami: Takéto vlaky išli včera posledný raz

RegioJet - vlak.
RegioJet - vlak. (Zdroj: bumm.sk)

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet prestal vypravovať svoje vlaky na trase medzi Bratislavou a Košicami. V utorok 31. januára išli na linke posledné takéto spoje a od dnešného dňa ich už cestujúci nemôžu využívať.

Spoje súkromného dopravcu nahrádzajú InterCity (IC) vlaky štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Tá od dnešného dňa zvýšila počet IC vlakov medzi Bratislavou a Košicami. Nové tri páry IC vlakov zastavujú na trase vo všetkých zastávkach ako doteraz súkromné spoje RegioJetu. Medzi Bratislavou a Košicami teda stoja v staniciach Trnava, Trenčín, Žilina, Vrútky, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Štrba, Poprad-Tatry, Spišská Nová Ves a Kysak.

Trasu medzi východom a západom krajiny by mali zvládnuť za 5 hodín a 11 minút. Z Bratislavy tak pôjdu tri nové spoje o 5.33 h, 11.33 h a 17.33 h. Naopak, v opačnom smere z Košíc budú vyrážať o 5.16 h, 11.16 h a 17.16 h. Zároveň zostáva na trase jazdiť aj jeden pár expresných IC vlakov ZSSK, ktorý zvládne trasu medzi Bratislavou a Košicami za 4 hodiny a 42 minút. Zastavuje však len v staniciach Trnava, Žilina, Poprad-Tatry a Kysak. Z Bratislavy vyráža tento spoj o 15.47 h a v opačnom smere z Košíc odchádza o 7.31 h.

Doteraz pritom vypravoval dopravca dva páry takýchto expresných spojov, ale jeden od 1. februára zrušil. Prestal tak premávať pár vlakov, z ktorých jeden vyrážal o 9.47 h z Bratislavy a v opačnom smere išiel o 15.31 h z Košíc. Cestujúci tak majú od dnešného dňa k dispozícii štyri rýchle spojenia Bratislavy a Košíc na tejto trase oproti doterajším piatim takýmto spojom. Súkromný dopravca RegioJet odôvodnil svoj odchod z tejto vlakovej trasy cestovným zadarmo v štátom dotovaných vlakoch a tiež opätovným zavedením IC vlakov na túto trať.

Viac o téme: BratislavaKošiceRegioJet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu