Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Búrka zaplavila v bratislavskej Rači sedem objektov

Bratislavskou Račou sa prehnala silná búrka aj s krupobitím. Zobraziť galériu (6)
Bratislavskou Račou sa prehnala silná búrka aj s krupobitím. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Silný dážď dnes spôsobil záplavy v Bratislave na Račianskej ulici. V časti od Peknej cesty až po železničnú stanicu Vinohrady voda dosahovala na niektorých miestach aj pol metra.

Dážď sprevádzalo krupobitie a v mestskej časti Rača krátko pred pol piatou bolo zaplavených sedem objektov. "Stále je v postihnutej oblasti šesť požiarnych áut a asi 20 záchranárov odčerpáva vodu z pivníc bytoviek a garáží," uviedol pre TASR operačný dôstojník Operačného strediska Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Jozef Uhrák. Zatopená je aj pivnica tamojšej polygrafickej školy. Stredisko prijalo prvé hlásenie o zatopení priestorov asi o 16.20 h. Operačný dôstojník nevedel odhadnúť, dokedy potrvajú záchranné práce.


Silná búrka narobila škody vo Svidníckom okrese

PREŠOV – Búrka, ktorá sa v nedeľu popoludní prehnala Prešovským krajom a kulminovala okolo 15:00, narobila škody hlavne v okrese Svidník. V obci Vyšná Jedľová zaplavilo niekoľko budov a cestu, z jedného domu museli evakuovať jej obyvateľku. Hasiči riešili aj problémy, ktoré spôsobili popadané stromy v obci Kružľová. Tri statné stromy poškodili elektrické vedenie, káblovú televíziu a hrozilo tiež poškodenie plynovodu. Ako informoval agentúru SITA službukonajúci dispečer, do Kružľovej poslali auto s plošinou, odkiaľ záchranári budú musieť odpíliť poškodený strom, aby zabránili ďalším škodám.

V Kružľovej ostali obyvatelia bez dodávky elektrického prúdu. Nánosy blata odstraňovali hasiči aj z cesty v Nižnom Orlíku. Po búrke zasahovali tiež bardejovskí hasiči, ktorí uvoľňovali prejazd po spadnutom strome. Všetky cesty boli zhruba po hodine sprejazdnené.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu