Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kauza únosu Matoviča pokračuje: Údajnú páchateľku znova obžalovali

Odsúdenú podnikateľku predviedli na súd kukláči.
Odsúdenú podnikateľku predviedli na súd kukláči. (Zdroj: SITA)

TRNAVA - V prípade únosu trnavského podnikateľa Ladislava Matoviča z roku 2005 si dnes na Okresnom súde v Trnave vypočula obžalobu za vydieranie a podielnictvo Dagmar P. Jeho únos z reštaurácie Stará pošta mala zorganizovať a na samotnom skutku sa aj s ďalšími páchateľmi podieľať.

Za zorganizovanie únosu bola Dagmar P. už odsúdená pred dvoma týždňami, obhajoba preto ďalšiu obžalobu spochybnila s tým, že nie je možné za rovnaký skutok súdiť dvakrát. Podľa krajského prokurátora je medzi obžalobami rozdiel v konaní aj následkoch. Okresný súd dnešné pojednávanie odročil na neurčito, až do právoplatného skončenia skoršieho konania. 

V súčasnosti si Dagmar P. odpykáva dlhoročný trest odňatia slobody za vydieranie českých podnikateľov. Na pojednávanie ju priviedli kukláči, ruky mala putami spojené s vozíkom, ktorým si pomáhala pri chôdzi. 

Podnikateľa Matoviča uniesli z jeho reštaurácie Stará pošta v Trnave v auguste 2005 muži prezlečení za policajtov, ktorí ho naložili do dodávky s ukradnutými evidenčnými číslami. Podľa obžaloby si ich objednala a riadila Dagmar P. Matovič bol od svojho zmiznutia nezvestný, pred dvoma rokmi ho Okresný súd v Trnave na návrh syna Tomáša vyhlásil za mŕtveho. Po podnikateľovi, ktorý bol médiami označovaný aj za šéfa trnavskej mafie, zostal majetok v hodnote niekoľkých miliónov eur. 

Podľa polície dodávka so spútaným Matovičom krátko po únose smerovala najskôr do domu podnikateľky Dagmar P. v Hrnčiarovciach nad Parnou. Odtiaľ ho po krátkom čase previezli do prenajatej chaty v obci Buková v okrese Trnava. Kriminalisti našli na mieste koberec a lepiacu pásku s Matovičovými slinami. Napriek rozsiahlemu policajnému pátraniu v Malých Karpatoch, vrátane vodných nádrží, sa jeho telo nikdy nenašlo. 

Dagmar P. bola v Českej republike za vydieranie podnikateľov a lúpeže v štádiu pokusu odsúdená na trest odňatia slobody v trvaní 11,5 roka. Pôvodne si nepodmienečný trest odpykávala v českom väzení, v súčasnosti si trest vykonáva na Slovensku. 

Viac o téme: Ladislav Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu