Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žitňanská sa v éteri obula do Gašpara: Jeho podpis podkopáva dôveryhodnosť polície!

Tibor Gašpar
Tibor Gašpar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podpis prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara pod vyhlásením skupiny členov združenia Neformálne ekonomické fórum (NEF) Hospodársky klub o migrácii podkopáva dôveryhodnosť polície. V relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo to uviedla ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd).

„Jednoducho to podkopáva dôveryhodnosť polície a z môjho pohľadu takýto podpis vyžaduje vysvetlenie a schovávať sa nemá význam. Očakávala by som vysvetlenie, žiaľ, toto vysvetlenie neprišlo,“ povedala Žitňanská pre rádio Expres.

Vyhlásenie NEF Hospodársky klub o migrácii zverejnilo TASR v rámci Originálnej textovej služby. NEF v ňom predstavilo „Základný súbor opatrení voči ekonomickým migrantom“. Okrem iného združenie odporučilo vláde SR štatisticky sledovať ich štruktúru a počty, v právnej oblasti riadne zadefinovať celú oblasť pracovných povolení v nadväznosti na získanie občianstva v členskej krajine EÚ podľa domáceho práva členskej krajiny, sledovať financie, ktoré plynú do zahraničia pre rodinu migranta, sledovať ich objem a zaviesť ich dôslednú štátnu reguláciu, v oblasti školstva dôsledne uplatňovať vymáhanie nákladov na jazykovú a inú prípravu takejto pracovnej sily a iné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu