Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Predpoveď počasia na budúci týždeň: Slovensko bičujú mrazy ďalej, oteplenie v nedohľadne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Chladno bude i nasledujúcu noc. Teplota môže miestami klesnúť až na mínus 16 stupňov Celzia. Podľa meteorológov ide o nízku teplotu, ľudia by si mali dať pozor na svoje zdravie.

Výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami vydali meteorológovia pre časť Nitrianskeho a Banskobystrického kraja. Trvať by mala do pondelkového rána. 

Pre nízke teploty sa na cestách môže tvoriť poľadovica, upozorňuje Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnosť.sk. Tvoriť sa môže najmä pri vodných tokoch a mostoch. Cestári nevylučujú, že namŕzať bude aj naviaty sneh. Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných ciest a cesty I., II., III. triedy a horské priechody sú zjazdné. Prevažne na severnom a strednom Slovensku sa na vozovkách nachádza kašovitý utlačený sneh.
 

PONDELOK - Oblasť vyššieho tlaku vzduchu nad karpatskou oblasťou bude slabnúť. V noci bude zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Na horách a ojedinele aj v nižších polohách zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota -4 až -10, pri zmenšenej oblačnosti miestami -11 až -17 stupňov Celzia. Bude bezvetrie alebo len slabý vietor, na juhozápade juhovýchodný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Predpoveď počasia na budúci
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Cez deň bude zamračené nízkou oblačnosťou a zrána miestami hmla. Na horách a postupne
miestami aj v nižších polohách slnečno. Ojedinele slabé sneženie. Najvyššia denná teplota -6 až -1 stupňov Celzia, pri slnečnom počasí miestami okolo +1 stupeň Celzia. Na horách vo výške 1500 m okolo 0 stupňov Celzia. Bezvetrie alebo len slabý premenlivý, na západe juhovýchodný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Predpokladané množstvo zrážok - V noci do 0,5 mm/do 1 cm snehu, cez deň do 0,5 mm/do 1 cm snehu. Tendencia tlaku vzduchu: slabý pokles

UTOROK - Oblasť vyššieho tlaku vzduchu nad strednou Európou prechodne zoslabne a súčasne postúpi cez Pobaltie a Poľsko smerom na juhovýchod studený front. Bude jasno až polojasno. Miestami zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Cez deň na severe ojedinele slabé sneženie.

Najnižšia nočná teplota bude -11 až -17, pri hmle alebo nízkej oblačnosti -4 až -10 stupňov Celzia.
Najvyššia denná teplota -3 až +2 stupňov Celzia, v dolinách a kotlinách ojedinele aj chladnejšie. Fúkať bude slabý, cez deň v južnej polovici západného Slovenska severozápadný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Predpoveď počasia na budúci
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

STREDA - Do našej oblasti bude od západu zasahovať tlaková výš. Súčasne bude postupovať cez Pobaltie a Poľsko smerom na východ až juhovýchod teplý front. Bude polojasno až oblačno. Na severe miestami, inde len ojedinele, slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota -4 až -11, miestami, najmä v Banskobystrickom kraji, -11 až -18 stupňov Celzia.

Najvyššia denná teplota -2 až +3, v dolinách a kotlinách ojedinele okolo -5 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý premenlivý, na juhozápade a východe prechodne severný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Predpoveď počasia na budúci
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

ŠTVRTOK - Nad našou oblasťou sa bude nachádzať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne bude cez Pobaltie smerom na juh až juhovýchod postupovať frontálne rozhranie. Bude jasno až polooblačno. Na severe a východe polooblačno až oblačno a tu miestami snehové prehánky alebo slabé sneženie. Ojedinele aj hmla alebo nízka oblačnosť.

Najnižšia nočná teplota -3 až -9, miestami, a to najmä v južnej polovici stredného Slovenska, -10 až -16 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota -2 až +3 stupňov Celzia.

Predpoveď počasia na budúci
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

PIATOK - Nad našou oblasťou a Balkánom sa bude nachádzať tlaková výš. Bude jasno až polojasno. V nižších polohách ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota -10 až -16, pri nízkej oblačnosti alebo hmle -4 až -10 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota -4 až +2 stupňov Celzia.

Predpoveď počasia na budúci
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu