Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Opozícia odhalila tajné informácie zo Smeru: Kaliňáka vraj vyhodia a prídu rošády vo vláde

Robert Kaliňák - padne alebo nepadne? Zobraziť galériu (3)
Robert Kaliňák - padne alebo nepadne? (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tak to je bomba. Podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová odhalila tajné informácie zo zákulisia. Poslankyňa disponuje naozaj zaujímavými zdrojmi. Podľa nej totiž už onedlho skončí minister vnútra Robert Kaliňák. A to nie je všetko. Nicholsonová pozná aj jeho náhradu.

Podpredsedníčka parlamentu rozvírila vody v slovenskej politike. Stačili jej napísať iba dve vety. A to poriadne kontroverzné "Kaliňáka dajú dole, vystrieda ho Richter a Ondruš bude minister práce. Vraj naozaj," napísala včera politička.

Opozícia odhalila tajné informácie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Zisťovali sme v Smere, či tieto rošády podľa Nicholsonovej nejako súvisia s realitou. "Na nezmysly pani podpredsedníčky NR SR nebudeme reagovať," zareagovala pre Topky Ľubica Končalová, hovorkyňa strany Smer. Komentovať nechcel tieto špekulácie ani minister práce Ján Richter.

Robert Fico v pondelok ukázal na videu Denisu Sakovú, ktorá by mala s Petrom Pellegrinim prevziať štafetu od starších smerákov. A jedným z nich by mohol byť práve Kaliňák, za ktorého by mohla Saková nastúpiť. O Kaliňákovom konci sa špekuluje už dlho.

Denisa Saková s Ficom a Pellegrinim
Zobraziť galériu (3)
Denisa Saková s Ficom a Pellegrinim  (Zdroj: Facebook)

Meno Petra Pellegriniho je verejnosti dobre známe. Oveľa menej je známa tajomníčka na Kaliňákovom ministerstve. Saková na ministerstve vnútra pôsobila štyri roky aj ako vedúca služobného úradu v rokoch 2012-2016. Počas prvej Ficovej vlády bola u Kaliňáka šéfkou sekcie informatiky a bezpečnosti.

Richter by bola veľká neznáma

Podľa známeho politológa Jána Baránka sa iba ťažko vyjadruje k takýmto špekuláciám. Keby sa tak udialo, "bol by to jeden zo signálov zmeny, o ktorej sa v Smere hovorilo pred snemom v decembri. V tom generačnom striedaní sa to týka Ondruša, ako nastupujúca generácia," myslí si analytik.

Otázky v Baránkovi však vzbudzuje osoba Jána Richtera na ministerstve vnútra. "Lebo je to predsa len úplne iný rezort. Neviem na koľko ho Richter pozná. Ministerstvo vnútra by v podstate riadil niekto, kto nemá kontinuitu ako napríklad Denisa Saková. Ak tam príde Richter vyvoláva to rôzne závery - Kaliňákovi ľudia budú odstavení," myslí si Baránek.

Otázka komunikácie

Či by Smeru táto výmena pomohla, je otázne. Podľa politológa by záležalo, ako by ju odkomunikovali. Či by Smer priznal kauzou Bašternák vinu alebo či by našiel iný dôvod.

Viac o téme: Robert KaliňákLucia Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu