Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Brutálny útok na bezbrannú starenku Júliu (86) šokoval aj mocných: Detaily hrozného činu Pavla

V okrese Kežmarok došlo k ozbrojenému prepadu. Zobraziť galériu (3)
V okrese Kežmarok došlo k ozbrojenému prepadu. (Zdroj: foto: tv joj)

KOKAVA NAD RIMAVICOU - Brutálny incident sa odohral ešte cez víkend v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár. Mladík (24) prepadol v dome starenku Júliu (86). Aj keď jej nič neukradol, surovo ju zbil. Do prípadu vstúpil generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Pavla zobral sudca do väzby.

Prípad sa stal v sobotu okolo ôsmej večer. Pavol vošiel do nezamknutého dvora a následne do nezamknutého rodinného domu. Od starenky pýtal peniaze, ona ale žiadne nemala. Surovo do nej sotil. Júlia spadla a udrela sa o kachle. Keď sa zdvihla a posadila na posteľ, Pavol ju prehľadal a opätovne pýtal peniaze. Babička žiadne nemala, násilník jej zasadil facky a bez mihnutia oka odišiel. Spôsobil jej zranenia s predpokladanou dobou liečenia dva až tri týždne. "Ja nemám peniaze. Takže ma zadarmo zbil. Ešte stále ma čelo bolí, aj ruky ma bolia,"​ opísala starenka televízii Joj. Smutné je, že Júlia v dome nekúri a žije bez elektriny.     

Brutálny útok na bezbrannú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

"Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu lúpeže na chránenej osobe a zločinu porušovania domovej slobody 24-ročného muža z Kokavy nad Rimavicou," informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová. O smutný prípad sa začal zaujímať aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár. "Po medializácii prípadu generálny prokurátor okamžite kontaktoval krajského prokurátora ohľadom okamžitého prešetrenia zákonného postupu orgánov činných v trestnom konaní a prijať potrebné opatrenia," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.  


Prečítajte si aj:

Milan Kňažko zažil chvíle hrôzy, nebol však sám: Prepad zlodeja takmer neprežila ani Hana Zagorová (70)!


Pavla polícia zadržala, momentálne je v policajnej cele a vyšetrovateľ spracoval podnet pre prokurátora na návrh na jeho vzatie do väzby. "Prokurátor Okresnej prokuratúry v Lučenci dňa 18. 1. 2017 predložil sudcovi Okresného súdu v Lučenci návrh na vzatie obvineného do väzby, a to z obavy, že obvinený by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestného stíhaniu a z obavy z možného pokračovania v trestnej činnosti," doplnila Predajňová. V prípade dokázania viny môže byť potrestaný odňatím slobody na 7 až 12 rokov. Sudca okresného súdu sa s návrhom prokurátora stotožnil a Pavla zobral do väzby. Ten podal voči rozhodnutiu sťažnosť. 

 

Viac o téme: PrepadStarenkaBitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu