Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Člen Adamčovho gangu chce obnovu konania: Skrýval sa vo Venezuele, sedí za vraždu

Štefan Sinička Zobraziť galériu (2)
Štefan Sinička (Zdroj: Foto: SITA)

PEZINOK - Špecializovaný trestný súd v Pezinku zamietol dnes návrh na povolenie obnovy konania v prípade Štefana Siničku. Odsúdený si v súčasnosti odpykáva trest odňatia slobody v dĺžke 15 rokov a šesť mesiacov v prípade založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a účasti na vražde. Podľa ŠTS neboli splnené podmienky na povolenie obnovy konania.

Štefan Sinička sa niekoľko rokov skrýval vo Venezuele. Pátrači z Prezídia Policajného zboru spolu s Národnou ústredňou Interpolu ho vypátrali v apríli 2013. Súdy uznali Siničku za vinného v súvislosti s brutálnou vraždou Arpáda Nistora, pre ktorú a ďalšie trestné činy si už odpykáva doživotný trest aj Branislav Adamčo.

Člen Adamčovho gangu chce
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: SITA)

Sinička pri odôvodňovaní návrhu na povolenie obnovy konania žiadal vypočuť ďalších svedkov a argumentoval aj tým, že jeden z vyšetrovateľov, ktorý sa jeho prípadom zaoberali, sa neskôr dopustil trestného činu.


Prečítajte si aj:

Zemplínsky boss Adamčo stojí opäť pred súdom: Nový proces, sám na ňom trval


Čo sa týka samotného skutku, mal podľa jeho slov len odviezť auto a na samotnej vražde sa nezúčastnil. Súd však nezistil žiadne skutočnosti, podľa ktorých by vyšetrovateľ v prípade Siničku konal zaujato. "Súd dospel k záveru, že skutočnosti, ktoré uviedol odsúdený, nie sú skutočnosťami, ktoré by mohli privodiť zmenu rozhodnutia," uviedla okrem iného predsedníčka senátu. Voči rozhodnutiu súdu si Sinička prostredníctvom svojej obhajkyne podal sťažnosť.

Viac o téme: Súd Pezinok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu