Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dráma vo Vihorlatských vrchoch: Partiu lyžiarov zavalila lavína

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

ZEMPLÍNSKE HÁMRE - Partia lyžiarov sa vybrala v nedeľu do hôr. Poobede sa ale strhla poriadna dráma, skupinu zasypala lavína. Ženu sa pod haldou snehu nedarilo záchranárom dlho nájsť.

Horskí záchranári boli v nedeľu v popoludňajších hodinách požiadaní o súčinnosť pri padnutí lavíny v pohorí Vihorlat pri obci Zemplínske Hámre v sninskom okrese. Podľa prvotných informácií od oznamovateľa mala byť pod vrcholom Motrogon čiastočne zasypaná jedna osoba, ktorá bola zakliesnená o strom.

Pre zlé poveternostné podmienky nebolo možné nasadiť leteckú techniku, preto boli na miesto okamžite vyslaní hasiči a príslušníci Horskej záchrannej služby z novozriadeného oblastného strediska Poloniny v obci Zboj. Medzitým sa podarilo prítomným vyslobodiť turistku z nánosu snehu a zatepliť ju. Horskí záchranári v súčinnosti s hasičmi po príchode na miesto poskytli pacientke s poraneným ramenom a podozrením na poranenia chrbtice neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Následne ju za pomoci nosidiel a terénneho vozidla transportovali do obce Zemplínske Hámre, kde ju odovzdali privolanej posádke rýchlej lekárskej pomoci na prevoz do nemocnice.


Prečítajte si aj:

Pri Dolnom Kubíne padli dve lavíny: Zasypalo cestu aj železnicu


Andrej Hirjak za Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby informoval, že po príchode na miesto zdravotníckeho zásahu žene záchranári poskytli bezodkladnú prednemocničnú zdravotnú starostlivosť a následne ju transportovali do nemocnice v Snine. "Pacientka bola podchladená a utrpela poranenie hornej končatiny," doplnil s tým, že počas transportu bola pri vedomí.

Viac o téme: PádLavínaTuristiZemplínske Hámre
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu