Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Večer sa pripravte na silné mrazy: V niektorých okresoch až -20°C, hrozia aj povodne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Riziko ľadových povodní najmä v severnejších okresoch stále trvá. Naďalej platí výstraha prvého stupňa, ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

"Vzhľadom na výskyt nízkych teplôt vzduchu sa vytvárajú na tokoch ľadové úkazy - ľad pri brehu, ľadová triešť, dnový ľad, ľadová zápcha a zámrz toku, ktoré znižujú prietočnú plochu vodných tokov a môžu spôsobiť, resp. spôsobujú vzdutie hladín hlavne na malých tokoch. Hladiny môžu dosiahnuť a prekročiť vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity," vysvetľuje SHMÚ na svojej webstránke.

Výstraha platí pre okresy na strednom a hornom Považí, Liptove, Kysuciach, Orave, v okolí riek Poprad, Hornád, Hnilec, Bodva, Torysa a na hornej časti povodia Bodrogu. Večer a v noci navyše majú prísť silné mrazy. Na západnom a východnom Slovensku môžu klesnúť teploty až na -20 stupňov Celzia, na strednom Slovensku by mali byť ešte nižšie, do -22 stupňov Celzia. V prvom prípade vydáva SHMÚ výstrahu prvého stupňa, pre stredné Slovensko druhého stupňa.

Viac o téme: Mráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu