Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Extrémne mrazy zabíjali aj na Slovensku: Od piatka zomreli už štyria ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mrazy na Slovensku si od piatka (6.1.) do dnešného popoludnia vyžiadali podľa záchranárov štyri obete. Zomreli na následky podchladenia. Ide o ľudí z Bratislavského, Trnavského, Prešovského a Košického kraja. Pre TASR to povedal Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS).

V piatok mali záchranári pre podchladenie sedem výjazdov, v sobotu (7.1.) šesť, nedeľu (8.1.) štyri, v pondelok (9.1.) štyri. "Dnes do 13.00 h sme nemali žiaden takýto výjazd," vysvetlil Minár.

V piatok bol na Slovensku prvý arktický deň tejto zimy. Takéto chladné počasie bolo i počas víkendu, mrazivo bolo i v pondelok aj dnes. Záchranári neodporúčajú piť alkohol v takomto chladnom počasí. Niektorí podchladení pacienti boli pod vplyvom alkoholu.

"Človek môže spadnúť a stratiť vedomie, ak je dlho bez povšimnutia, môže to mať fatálne následky," vysvetlil Boris Chmel z OSZZS. Ľudia bez domova by sa k veľkému množstvu alkoholu podľa neho nemali uchyľovať, pretože v mrazoch môžu tvrdo zaspať, čo je takisto veľmi nebezpečné.

Viac o téme: Mrazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu