Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šokujúce VIDEO z nemocnice v Skalici: Starčeka nechali trápiť sa, pobúrené reakcie Slovákov

Video pobúrilo verejnosť Zobraziť galériu (3)
Video pobúrilo verejnosť (Zdroj: Foto: Facebook/Eva)

SKALICA - Na sociálnej sieti sa objavilo bezcitné video zo skalickej nemocnice. Medzi verejnosťou okamžite vzbudilo veľké rozhorčenie. Zdravotná sestra na videu podľa autora strčila bezvládnemu starčekovi do ruky jogurt s lyžičkou a viac sa o nič nestarala.

Na videu je zachytené, ako ležiaci pacient drží v jednej ruke jogurt. V takejto polohe je nemožné sa najesť, preto sa druhou rukou horko-ťažko usiluje na posteli posadiť sa. 

Šokujúce VIDEO z nemocnice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Eva)

"Takto funguje interné oddelenie v Skalici. Takto dala sestrička nevládnemu pacientovi jogurt do ruky po ležiačky, on sa nevedel ani posadit. Viac ju nezaujímal ten človek. To nebol jeden prípad," napísala k zverejnenému videu užívateľka Eva a doplnila, že druhému pacientovi s preležaninami, ktorý bol úplne pripútaný na lôžku, ich (preležaniny pozn. red.) zdravotná sestra "drhla ako s nejakým kartáčom". Starček podľa nej o dva dni zomrel. 

Na prípade je azda najmustnejšie, že staručký pacient s najväčšou pravdepodobnosťou odrobil celý život, platil zdravotné poistenie a vo chvíli, keď to najviac potrebuje, sa mu adekvátnej pomoci očividne nedostalo. V prípade zdravotných sestier je zasa všeobecne známe, že pravidelne bojujú za zvýšenie platov. Ich náročná a obetavá práca nie je adekvátne ohodnotená. O smutnom videu zo skalickej nemocnice sa dá povedať, že aj takto to vyzerá, keď systém zlyháva.


Prečítajte si aj: 

Tvrdá realita: Slovensko má 4. najhoršie zdravotníctvo v EÚ, polovica Slovákov zomrela zbytočne!


Na sociálnych sieťach sa po zverejnení videa razom roztrhlo vrece s negatívnymi reakciami. Diskutujúci nešetria nadávkami na zdravotníctvo, ale aj personál. Vybrali sme miernejšie komentáre.

Šokujúce VIDEO z nemocnice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: fb)

O vyjadrenie sme požiadali aj nemocnicu v Skalici. "Sme vďační za všetky námety a upozornenia, ktoré umožnia predchádzať pochybeniam pri poskytovaní čo najlepšej zdravotnej starostlivosti," uviedla výkonná riaditeľka Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Skalici Renáta Kormanová. 

Vyjadrenie ministerstva zdravotníctva

"Akýkoľvek prístup zdravotníckeho personálu, v ktorom chýba empatia, ľudský prístup a patričná ľudská dôstojnosť, považuje ministerstvo zdravotníctva za nesprávny. Spokojnosť pacienta je pre nás prioritou. Nemocnica v Skalici nespadá pod zriaďovateľskú pôsobnosť ministerstva zdravotníctva, je úlohou manažmentu tejto nemocnice, aby situáciu bezodkladne prešetril a vyvodil dôsledky," uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová a doplnila, že k vzniknú v zdravotníckom zariadení problémy a súvisia s možným narušením vzťahu zdravotnícky personál – pacient,  je vhodné riešiť uvedené priamo v konkrétnej nemocnici. Nemocnice majú zriadené úseky so špecialistami, ktorí sa tejto oblasti venujú.

 

Viac o téme: NemocnicaPacientSkalica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu