Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Toto sú prvé tohtoročné bábätká: Netradičné mená, dvojičky či nedočkavé dievčatko

Malá Martinka na snímke s mamou Zobraziť galériu (3)
Malá Martinka na snímke s mamou (Zdroj: TASR)

PREŠOV - Primát prvého narodeného dieťatka v novom roku si odnáša Prešov, nezaostávali ale ani Košice. Prvé bratislavské bábätko prišlo na svet sedem minút po polnoci. Okrem tradičných mien si rodičia zvolili aj menej tradičné ako Benjamin Lucas či Lilien.

V Prešove prišlo na svet prvé dieťa v roku 2017 iba osem sekúnd po polnoci. Novorodeniatko vážilo 3 960 gramov a meralo 51 centimetrov. Malá Eliška je prvorodenou dcérou zamestnankyne nemocnice, ktorá pracuje ako lekárka. Narodila sa vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.

Košičanka Miška sa taktiež ponáhľala

Prvým novoročným dieťaťom v Košiciach je Michaela. Dievčatko prišlo na svet 1. januára dve minúty po polnoci, mamička i dievčatko sú v poriadku. Prvá malá Košičanka Michaela váži 3 810 gramov a meria 50 centimetrov. Mamičkou je Zuzana M. z Košíc.

Šťastná mamička Zuzana s malou Martinkou
Zobraziť galériu (3)
Šťastná mamička Zuzana s malou Martinkou  (Zdroj: TASR)

V Žiline si dali načas, prvou Bratislavčankou Martinka

V Žiline si na prvého tohtoročného novorodenca počkali. Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) krátko pred 9. hodinou priviedla na svet mamička zo Žiliny dievčatko Lilien. Bábätko sa narodilo o 8.50 h, meralo 49 centimetrov a jeho hmotnosť bola 3350 gramov.

Prvým narodeným dieťaťom v novom roku vo zvolenskej nemocnici je Radoslav Kalaj. Na svet prišiel hodinu po polnoci. Chlapec vážil 3190 gramov a meral 50 centimetrov. Pôrod bol spontánny.

Prvé dieťatko v Bratislave sa narodilo 7 minút po polnoci. Malá Martinka prišla na svet v Univerzitnej nemocnici Bratislava na Kramároch a má sa k svetu - po narodení vážila 3 560 g a merala 57 cm. Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal zaželal Martinke šťastný život naplnený zdravím a spokojnosťou.

Malá Martinka
Zobraziť galériu (3)
Malá Martinka  (Zdroj: SITA)

Dvojičky v Trenčíne a Benjamin Lucas v Galante

Prvými novorodencami vo Fakultnej nemocnice (FN) v Trenčíne boli dvojčatá Michal a Janka. Narodili sa necelú hodinu po začiatku nového roka, "rýchlejší" bol Miško, ktorý prišiel na svet o štyri minúty skôr ako jeho sestra. Narodil o 0.40 hodine, meral 40 centimetrov a jeho hmotnosť bola 2360 gramov. Jeho sestra prišla na svet o 0.44 hodine, merala 43 centimetrov, jej hmotnosť bola 2240 gramov. Dvojčatá sa narodili mamičke z Považskej Bystrice. 

V Komárňanskej nemocnici sa prvé dieťa narodilo približne o 7:50, chlapček sa volá Braien. Podľa informácií tlačového oddelenia súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti AGEL Tomáša Želaska chlapček vážil po narodení necelé dva kilogramy a meral 41 centimetrov. 

V Galante prišiel na svet prvý novorodenec v tomto roku dve minúty po polnoci. Volá sa Benjamin Lucas, váži 2950 gramov a meria 48 centimetrov. Rodičia pochádzajú z Galanty.

Viac o téme: DetiNový rok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu