Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matovičovo nečakané priznanie o nebohom otcovi Kristínky (†2): Zážitok s ním mi zmenil život

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Smrť Jozefa Kuráka (†58), ktorý zabudol vo svojom aute dvojročnú dcérku Kristínku, zarazila Slovensko. Po Danielovi Lipšicovi mu odkaz do neba poslal aj Igor Matovič. Poslanec poodhalil zo svojho súkromia jeden spoločný zážitok s nebohým mužom, ktorý mu zmenil život.

Po Danielovi Lipšicovi si na mŕtveho Jozefa zaspomínal aj šéf Obyčajných ľudí a poslanec Igor Matovič. Zverejnil svoj zážitok s nebohým, ktorý ho prinútil zmeniť podnikanie. Matovič po smrti Jozefa napísal, že bez neho "by som neprišiel na nápad robiť schránkové noviny," priznal sa politik.

Matovičovo nečakané priznanie o
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Ja tomu Pardónu ukážem

Ako ďalej poodhalil Matovič, Kurákov zamestnanec ho tak vytočil, že sa rozhodol pre dôležitý krok vo svojej podnikateľskej kariére. "Bol to práve jeho zamestnanec, ktorý ma svojim arogantným prístupom v trnavskej pobočke tak vytočil, že som si povedal, že tomu Pardónu ukážem, ako sa robia poriadné schránkové noviny ... a vznikli naše noviny."

Otca Kristínky, ktorú zabudol v rozhorúčenom aute, našli v stredu tento týždeň na lesnej ceste v športovom oblečení. Pravdepodobne pri behu odpadol a už sa neprebral. Neznámy pán, ktorý ho našiel, okamžite volal záchranku. No príchod zdravotníkov mu už nestihol pomôcť.

Proces bol na Slovensku ostro sledovaný
Zobraziť galériu (5)
Proces bol na Slovensku ostro sledovaný  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Matovič sa s Jozefom nikdy nestretol. Ale na diaľku mu poslal dojemný odkaz. "Jozef, nikdy sme si nepotykali, tak prepáč. Vždy som si Ťa veľmi vážil, lebo ten Pardón si robil naozaj skvele. Bol si mojou inšpiráciou a dnes ma mrzí, že som Ti to nikdy ako konkurentovi nedokázal povedať. Odpočívaj v pokoji," zakončil poslanec svoj status.

Odkaz poslal aj Lipšic

"Verím, že Jozef je už s Kristínkou v nebi," dúfal na sociálnej sieti aj Kurákov obhajca na súde Daniel Lipšic. Pri kontaktoch s rodinou ho prekvapila súdržnosť manželov aj napriek hroznej tragédii. "Počas mojich stretnutí s Jozefom Kurákom a jeho manželkou Katkou som bol vždy fascinovaný ich súdržnosťou a láskou - napriek nepredstaviteľnej tragédii, ktorá sa im stala," prezradil Lipšic.

Lipšic na súde s Jozefom Kurákom
Zobraziť galériu (5)
Lipšic na súde s Jozefom Kurákom  (Zdroj: SITA)

Proces desaťročia

Nitriansky súd muža v novembri tohto roka uznal vinným zo smrti dcérky Kristínky. Dievčatko zabudol vlani v lete v rozpálenom aute na parkovisku pred prácou. Súd v procese rozhodol prekvapivo rýchlo, na druhom pojednávaní po vypočutí znalcov rozhodol.

Malá Kristínka
Zobraziť galériu (5)
Malá Kristínka

Kristínka zomrela vlani v lete 22. júla po tom, čo ju otec Jozef zabudol vysadiť v škôlke. Dievčatko nechal v aute na parkovisku pred prácou. Auto malo na zadných oknách fólie, dieťa preto nebolo možné vidieť. Na dcérku si spomenul v poobedňajších hodinách, keď mu zavolala manželka s tým, že ich dcérka nie je v škôlke.

Okresný súd v Nitre uznal Kuráka vinným z prečinu usmrtenia, za čo mu uložil trest odňatia slobody v trvaní dva roky, pričom výkon tohto trestu podmienečne odložil na dva roky. Proti čomu sa následne odvolal.

Viac o téme: Igor MatovičKristínkaJozef Kurák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu