Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Revolúcia v doprave, Uber bude mať konkurenciu: Slovenský šéf, ktorý je hviezdou Indonézie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Na Slovensko prichádza aplikácia Taxify. V hlavnom meste čoskoro pribudne nová služba, ktorá sa teší úspechu najmä vo východnej Európe a nahrádza tradičné taxíky. Startup zaručuje férový prístup k zákazníkom. Pikoškou je, na Slovensku ho bude udomácňovať Slovák, ktorý sa preslávil v Indonézii.

Najrýchlejší rastúci dopravno-technologický startup vo východnej Európe stavia na estónskom podnikateľskom príbehu, férovom prístupe k vodičom i zákazníkom a lokálnom tíme so skúsenosťami v sektore. Taxify garantuje nižšie sadzby poplatkov oproti konkurencii a lepší systém podpory vodičov.

Taxikársky chlebíček inými očami: Všetko stojí peniaze, zákazníci nás nechápu!

Startup Taxify už úspešne funguje v 15 krajinách od Bieloruska až po Mexiko. Za menej ako tri roky fungovania získal takmer milión zákazníkov a 20-tisíc vodičov. Kuriozitou je, že jeho spúšťanie na Slovensku zastrešuje Matej Beňuška, ktorý sa stal hereckou hviezdou v Indonézii. Figuroval aj pri spúšťaní ďalšej známej globálnej taxi aplikácie na Slovensku.

Život Slováka sa zmenil zo dňa na deň

„Keď som ukončil štipendium Darmasiwa v Indonézii, išiel som na Jávu, kde sa učil angličtinu. Býval som v Yogyakarte (Jogji) v dome staršinu jedného Kampungu (mestskej dediny), kde som s jeho synmi rapoval v kapele. Chalani okrem toho opravovali staré autá. Keďže dovážali džípy pre natáčanie komédie, zavolali ma ako komparzistu. Holandská hviezda nevedela povedať text po indonézsky, a tak režisér zakričal, že kto z bielych hovorí v lokálnom jazyku. Ja som vedel, a tak ma vymenili za toho herca,“ spomína Beňuška.

Po tejto udalosti sa život talentovaného Slováka zmenil veľmi rýchlo. Herca si všimli agenti a ponuky sa mu začali len tak sypať. Beňuška účinkoval napríklad v telenovele s názvom Putri yang di Tukar, v ktorej hral záporného hrdinu s holandským pôvodom. Telenovela v Indonézii dosiahla rekordnú sledovanosť.

Matej Beňuška
Zobraziť galériu (2)
Matej Beňuška  (Zdroj: archív mb)

 

 

 

 

Viac o téme: Taxislužba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu