Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nemocnica roka sa vyznamenala: Hyenizmus sestier, lekár nezvestný, zomierajúca pacientka na chodbe

Fakultná nemocnica v Nitre Zobraziť galériu (4)
Fakultná nemocnica v Nitre (Zdroj: SITA)

NITRA - Nemocnica, ktorá sa pýši ocenením Nemocnica roka 2016 sa vyznamenala prístupom svojho zdravotného personálu a vyvolala pochybnosti o získaní tohto titulu. Stačila jedna návšteva pacientky, ktorá odchádzala z urgentného príjmu vo Fakultnej nemocnici v Nitre znechutená a pobúrená. So svojím nepríjemným zážitkom sa podelila na sociálnej sieti.

Nikto dobrovoľne nenavštevuje priestory nemocnice, tobôž už nie urgentný príjem. Keď ale človek nemá na výber a bolesti sú neznesiteľné, nič iné mu nezostáva. Nepríjemný zážitok zažila aj Petra so svojim priateľom. Ten trpel žlčníkovým záchvatom a tak o 2. hodine v noci dorazili na urgent do Fakultnej nemocnice v Nitre. "Zobudili sme sestričku, povedala, že chvíľku máme počkať v čakárni, že volá lekárovi. Tak sme čakali," opísala Petra začiatok celého cirkusu.

Fakultná nemocnica v Nitre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Po desiatich minútach sa podľa jej slov nič nedialo. Vyhodnotili to s priateľom tak, že lekár asi niečo má, keď stále nechodí. Sestričky sa podľa Petriných slov tiež nepretrhli a v ordinácii pokojne debatovali.

Netrvalo dlho a do čakárne dorazili záchranári, ktorí priviezli staršiu pani v hroznom stave. Podľa Petriných slov jej ešte na chodbe podávali infúzie. Keďže v ordinácii nebol žiadny pacient, lekár zo záchranky bez váhania zaklopal. "Sestrička otvorila a on jej povedal, že majú urgent. Staršej pani praskol vred, stratila 2 litre krvi a potrebuje ihneď ošetriť," priblížila situácia Petra.

Odpoveď, ktorá vyšla zo sestričkiných úst, by zarazila aj toho najväčšieho flegmatika. Jednoducho povedala, aby staršia pani v očividne zlom stave počkala na chodbe. A tak zdravotníci zo záchranky, robili čo mohli, keď sa pani oblečená len v pyžame a zabalená v tenkej deke pomaly dostávala do šoku. "Lekár zo záchranky znovu zaklopal sestričke a povedal jej jasne, že tá pani na chodbe zomiera." Sestrička sa zmohla iba nato, že lekára volala, ale nevedia ho nájsť.

Fakultná nemocnica v Nitre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Takže neoperoval! Mal byť v ordinácii, no po viac ako dvadsiatich minútach od prvého zavolania sa tam stále nenachádzal. Lekár zo sanitky požiadal sestričku, aby si zobrala pani aspoň do ordinácie, keďže na chodbe nebolo teplo. S pochopením sa nestretol, a tak pani zomierajúca na chodbe pred ordináciou dostala ďalšiu infúziu.

Nemáme sa čím chváliť: Zdravotnícka technika v štátnych nemocniciach je desiatky rokov stará

Prišlo tretie klopanie na dvere ordinácie. Rozhorčený lekár apeloval na sestru, že pani zomiera na stratu krvi a je v šoku, aby jej niekto pomohol. Sestrička sa opäť vyznamenala: "Musíte čakať vonku!" Petrinmu priateľovi situácia tak zdvihla tlak, že zabudol na vlastnú bolesť. Dvihli sa a odišli domov bez ošetrenia. "Pani ostala na chodbe, stále stonala v tom mraze a sestričky si v ordinácii debatovali. A doktor? Boh vie, kde bol," napísala Petra. Či sa staršia pani dočkala zdravotnej starostlivosti, Petra nevie, zaujímalo by ju to však a aj to, či to staršia pani prežila. 

Viac o téme: NemocnicaPacientLekárŠkandálSestričkyPrístup
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu