Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kontrola v centre hrôzy sa zvrhla: Zverejnili VIDEO, tvrdé nadávky rodičov a detí Blahovej

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FOTO a VIDEO: YouTube/Cisty dom)

BRATISLAVA - Toto nečakali. Poslanci parlamentu, ktorí prišli na kontrolu do kontroverzného centra Čistý deň, zažili menší šok. Zamestnanci, rodičia, ale aj deti im dali pocítiť, čo si myslia o zverejnení a informovaní celej kauzy. Najviac to schytala poslankyňa Natália Blahová, ktorá celú kauzu otvorila.

Na YouTube sa objavilo video kontrolného stretnutia detí a rodičov z centra Čistý deň s poslancami parlamentu. Emócie na stretnutí nechýbali a viacerí rodičia či deti to dali poslancom pocítiť, najmä poslankyni Blahovej (SaS), ktorá celú kauzu odštartovala. "Prečo ste tu až teraz? To je základná otázka. Pani Blahová písala na facebookovej diskusii, že má strach sem prísť, lebo bola zastrašovaná, čo je čistá lož," zareagovala jedna rodička.

Kontrola v centre hrôzy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO a VIDEO: YouTube/Cisty dom)

Prieskum mal miestami veľmi búrlivú atmosféru. "Mne sa tu pri vás aj zle sedí. Ste zlý človek, celý čas tu iba hmkáte," zaútočil jeden z mladíkov z Čsitého dňa na Blahovú. Video má vyše štyri minúty. "To bol normálne pripravený linč," dodala ďalšia žena.

Bláhová sa ospravedlniť nemienila
Zobraziť galériu (3)
Bláhová sa ospravedlniť nemienila  (Zdroj: FOTO a VIDEO: YouTube/Cisty dom)

Nemenovaný zamestnanec centra vyčítal, že pri zverejnení citlivých informácií ich nikto nekontaktoval. "Myslíte, pani Blahová, že to je správne, že ste si nevypočuli druhú stranu? Vy ste ústavný činiteľ. Vy máte vplyv na verejnú mienku. Vy si predsa musíte rozmyslieť také kroky, ktoré v takýchto situáciách urobíte."

Poslankyňa za SaS sa bránila. "Názor druhej strany som si, podľa toho, koho beriete za druhú stranu. To, že som ten článok napísala, otvorilo pandorinu skrinku, pretože ak by sa to nestalo, tak to zariadenie funguje v tamtom režime doteraz a ako vidíme, tie deti sú v neskutočnom rauši, do ktorého ich dostalo vedenie svojou nekompetenciou, pretože oni sú tak nekompetentní, že vidíte, aké divadlo pred nimi dovolia zohrať."

Pozrite si celý záznam zo stretnutia, ktorý sa objavil na internete

Na stretnutí bola aj Erika Jurinová. Tá je naopak presvedčená, že spôsob akým vedenie zariadenia Čistý deň a časť poslancov organizovalo záver prieskumu ,,neukazuje na profesionalitu, ktorou sa vedenie zariadenia rado prezentuje, ale hovorí to o pravom opaku. ,Bohužiaľ musím konštatovať, že nám nebolo umožnené v závere ani klásť otázky, na ktoré tak dodnes nemáme odpovede,“ uviedla Jurínová.

Predsedníčky parlamentných výborov znepokojil búrlivý priebeh prieskumu v Čistom dni, no podrobnejšie informácie zverejnia po ukončení a vyhodnotení kontrol.

Viac o téme: Natália BlahováČistý deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu