Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Do Dozornej rady VšZP nominovali Gabriela Šípoša: Ak Drucker podporí TOTO, bude súhlasiť

Gabriel Šípoš
Gabriel Šípoš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Dozornej rade štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) by mohol sedieť aj riaditeľ Transparency International Slovensko (TIS) Gabriel Šípoš. Jeho nomináciu spomenul v piatok (4.11.) na Trend konferencii Zdravotnícky manažment minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

Šípoš je spoločným kandidátom inštitútu INEKO a TIS. S ponukou bude podľa svojich slov súhlasiť, ak Drucker verejne podporí aktivity, ktoré chce vo VšZP presadiť. Tými sú transparentnosť pri prideľovaní zmlúv poskytovateľom vrátane ich kvalitného zverejňovania, otvorenosť dozornej rady či zavedenie verejného hodnotenia výkonnosti manažmentu. "Moja misia by bola zvýšenie transparentnosti a zodpovednosti poisťovne voči klientom aj verejnosti. Ak sa za ňu pán minister postaví, tak jeho nomináciu prijmem," povedal.

Podľa nových stanov bude mať Dozorná rada VšZP desať členov, voliť ich bude valné zhromaždenie. Po jednom navrhnú ministerstvo financií a spoločne rezorty vnútra i spravodlivosti. Ďalší člen má byť kandidát parlamentnej opozície, navrhuje ho predseda parlamentu. Štyri nominácie patria ministerstvu zdravotníctva, jednu z toho navrhne po dohode s tretím sektorom a ďalšiu so zástupcami zamestnávateľov.

Viac o téme: Všeobecná zdravotná poisťovňaGabriel Šípoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu