Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prípad vraždy Ernesta Valka napreduje: V prípravnom konaní sa vyjadrilo množstvo svedkov

Ernest Valko
Ernest Valko

BRATISLAVA - V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka bolo vypočutých množstvo svedkov.

Uviedol dnes námestník Generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky. "V prípravnom konaní bolo doposiaľ vypočutých množstvo svedkov. Vykonali sa previerky, ako i znalecké dokazovanie. V súčasnosti sa preverujú informácie operatívneho charakteru, o ktorých nemôžeme bližšie informovať," povedal Šufliarsky. Teoreticky je možné vyšetriť vraždu prominentného advokáta Ernesta Valka, od ktorej v utorok 8. novembra uplynie šesť rokov, domnieva sa bývalý šéf slovenských vyšetrovateľov Jaroslav Ivor.

"Teoreticky je to možné vyšetriť a ja veľmi dúfam, že sa to podarí, aj keď stará kriminalistická zásada hovorí, že čas hrá proti tomu. Čas totiž všetky dôkazy zoslabuje a komplikuje objasnenie a dokázanie viny páchateľom," zdôraznil Ivor. Bývalý vyšetrovateľ a v súčasnosti advokát Peter Vačok sa domnieva, že odstup času vplýva na možnosť objasnenia tohto trestného činu.

"Premlčacia doba ešte zďaleka nie je ukončená. Je potrebné povedať, že odstup času veľmi negatívne vplýva na možnosť objasnenia takéhoto trestného činu. Ale napriek tomu dúfam, že príbuzní, ale aj spoločnosť dostanú pravdivú odpoveď, kto a za akých okolností tento trestný čin spáchal," zdôraznil bývalý policajný vyšetrovateľ Vačok.

Valka zastrelili v jeho vile v Limbachu 8. novembra 2010. V októbri 2014 našli na dne vypustenej Kučišdorfskej priehrady údajne ďalšiu jeho zbraň. Valko bol usmrtený jedným výstrelom z pištole. Strela vypálená z niekoľkých metrov ho zasiahla do srdca a pľúc. V prípade nebol dosiaľ nikto obvinený.

Viac o téme: Ernest Valko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu