Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mama s Hankou (2) hrala pexeso, keď stratila reč: Bystrá reakcia na obrázok ju omráčila

Obrázok z pexesa, pri ktorom Hanka vyriekla pamätné slovo. Zobraziť galériu (2)
Obrázok z pexesa, pri ktorom Hanka vyriekla pamätné slovo. (Zdroj: Tip čitateľa/Lenka)

PRIEVIDZA – Čím sú deti menšie, tým nekritickejšie a úprimnejšie vnímajú svet okolo seba. Podobne ako dvojročná Hanka z Prievidze, ktorej mama vysvetľovala, aké rôzne povolania na svete existujú. Dcérke ukazovala obrázky z pexesa, keď sa Hanka pri jednom z nich zastavila. Nad jej sofistikovanou reakciou žasla aj samotná mladá mama.

Vaše tipy

„Každý deň sa snažím s Hankou venovať nejakej aktivite, pri ktorej by sa rozvíjala. Preferujem školu hrou,“ prezradila mladá mama, ktorá poňala svoju materskú dovolenku kreatívne. „Dnes sme sa opäť vrátili k učeniu povolaní z pexesa,“ pokračuje mama dievčatka, ktoré ešte nevie všetko pomenovať správne, ale vždy sa dokáže nejako vynájsť. Tentoraz mamu Hanka zaskočila.

Američania objavujú slovenské rozprávky: Učaroval im aj Pat a Mat

„Ak vytiahnem obrázok zdravotnej sestry, ona povie krv. Ak doktora, povie doktor a ukazuje, ako ju počúva doktorka na hrudníku, ak hasiča, povie mňau, lebo hasič v knihe zachránil mačiatko, ak pekár, povie, že ujo robí kašu alebo koláč, pri murárovi povie dom alebo Ľubo, lebo Ľubo je majster, ktorý opravuje náš domček a tak ďalej,“ opísala hru mama.

„A tak som sa dnes dozvedela, že som upratovačka,“ vtipne poznamenala Lenka, ktorá doma často robí poriadky. Pri obrázku upratovačky Hanka povedala „mamina“. Bystrú reakciu dieťaťa mama zobrala s humorom. Pre nás dospelých je však zaujímavým životným postrehom, ako vznikajú tzv. ženské a mužské spoločenské roly.

Mama s Hankou (2)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Lenka)

 

 

Viac o téme: UpratovačkaPexeso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu