Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šéf parlamentu Danko vytiahol na Matoviča Židov a holokaust: Drsné VIDEO z parlamentu

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ako Židia v koncentrákoch. Takto prirovnal opozíciu Igor Matovič. Toto sa už nemôže opakovať, varuje predseda parlamentu Andrej Danko. Kvôli tomu sa rozhodol zakročiť novelou "rokováku".

Chce novela rokovacieho poriadku v parlamente zalepiť opozícii ústa? Predseda parlamentu je proti. Ako dôkaz, že v parlamente padajú vulgarizmy, ukázal zostrih parlamentného prejavu lídra Obyčajných ľudí Igora Matoviča. Poslanec v pléne prirovnával opozíciu k utlačovaným Židom v koncentračnom tábore.

"Neprekáža mi keď sa Igor Matovič do mňa naváža, keď na mňa kričí a hrubo ma uráža, keď si robí srandu z môjho zvyku použiť občas nárečie kraja na ktorý som hrdý," začal obhajobu zákona na Facebooku Danko a priložil video s popiskom "Urobte si názor sami..."

Pozrite si VIDEO

Dankovi takéto vyjadrovanie sa prekáža. "Prekáža mi však, keď takú krutú a smutnú históriu a ťažké osudy nevinných ľudí, počas holokaustu takto hrubo pošpiní. Kde berie tú odvahu porovnávať život ľudí v koncentračných táboroch so životom poslancov v Národnej rade?," pýta sa predseda NR SR.

Opozícia žiada stiahnutie novely

Šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič zdôraznil, že podľa Ústavy SR sa vláda zodpovedá parlamentu. "Rokovací poriadok však dá ministrovi neobmedzenú možnosť prihlásiť sa do diskusie, vždy po 20 minút, kým poslanec bude obmedzený len na maximálne dve vystúpenia. Novela pošliapava ústavu," uviedol s tým, že ak novela prejde v navrhovanej podobe, opozícia sa obráti na ústavný súd.

Viac o téme: Igor MatovičAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu