Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Spoveď mladíkov z VIDEa policajnej brutality vo Vranove: Najväčšie peklo prišlo až potom!

Zásah policajta vo Vranove nad Toľou
Zásah policajta vo Vranove nad Toľou (Zdroj: Foto: Facebook)

VRANOV NAD TOPĽOU - Video policajného zásahu vo Vranove nad Topľou obletelo celým Slovenskom. Verejnosť je pobúrená zo správania sa muža zákona, ktorý kontroloval mladíkov. Na povrch vyplávali nové šokujúce informácie, prípadom sa už zaoberá Inšpekcia ministerstva vnútra SR.

Mladíci sa boli v sobotu v meste zabaviť. V noci okolo tretej vyšli z podniku a kráčali po ulici. Pripúšťajú, že mali vypité, no výtržnosti nerobili. Za sebou spozorovali policajnú hliadku. "Zastavil som sa asi na 30 sekúnd. Policajti ma obišli. Odišli, prišli s druhou hliadkou. Neupozornili ma, hneď ma zobrali do auta," opísal Jakub televízii Markíza. Jeden z kamarátov vytiahol mobil a celú situáciu snímal. Na záberoch je vidno, ako agresívny policajt jedného maldíka udrel, až spadol na zem. Zároveň počuť vulgarizmy.


Prečítajte si aj:

Škandalózne VIDEO z Vranova: Policajt knokautoval mladíka priamo na ulici!


Na záberoch je zachytený incident, ktorý sa odohral na ulici pred tým, než hliadka predviedla chlapcov na policajnú stanicu. Muži zákona údajne chceli, aby sa mladíci legitimovali. Jeden ale nemal doklady, preto policajti chceli preveriť totožnosť. Mladíci tvrdia, že bitka pokračovala aj na policajnej stanici. Dokonca mali dostať aj v policajnom služobnom aute. "Kamarát, ktorý je na videu, dostal. Aj ja som dostal, bili ma v cele. Kopal ma na zemi a udieral ma päsťami," povedal Jakub a dodal, že jeho kamarát René dostal asi dva údery do tváre. Ďalej opísal, že ho zavreli do klietky (cely policajného zaistenia, pozn. red.) a začali ho biť. Podľa jeho slov mal policajt Reného ešte na zemi kopnúť. Mladíci plánujú podať trestné oznámenie, zatiaľ ho na polícii neevidujú. 

Ministerská inšpekcia už koná

"Vecou sa zaoberá Inšpekcia Ministerstva vnútra SR, z videa je možné usúdiť, že by mohlo ísť o podozrenie z trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. 

Bezprostredne po zverejnení videa sa incidentom začali zaoberať policajtovi nadriadení. "Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove dá postup konania policajta na videu prešetriť. V prípade zistenia protiprávneho konania budú voči policajtovi vyvodené dôsledky," potvrdil hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik.

Pozrite si incident z Vranova nad Topľou.

Upozornenie. Na záberoch počuť vulgarizmy.

Brutalita vo Vranove

 

 

Viac o téme: IncidentPolícia Vranov nad Topľou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu