Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Partia tínedžerov kradla autá: Jedno rozbila, pri druhom to nestihla, narazila na hliadku

Mladíci jazdili na ukradnutom aute, havarovali Zobraziť galériu (5)
Mladíci jazdili na ukradnutom aute, havarovali (Zdroj: Foto: polícia)

RUŽOMBEROK - O poriadny rozruch sa postarala trojica mladíkov v Ružomberku. Nasadli do ukradnutého auta a vybrali sa na okruh mestom. Ďaleko ale nedošli, havarovali. To ale nebolo všetko.

Traja mladíci sa ešte vo štvrtok večer v Ružomberku zmocnili otvoreného Fordu Fiesta v hodnote 4 200 eur. V aute bol kľúč v zapaľovaní. Kamaráti nasadli, našťartovali a odišli do obce Sučany, v okrese Martin, kde sa ich cesta skončila. Havarovali a z miesta utiekli. Vyšetrovateľ z Ružomberka obvinil troch mladíkov (14, 15, 16) z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla spáchaného formou spolupáchateľstva."Za uvedený trestný čin stanovuje Trestný zákon trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov. U mladistvých sa trestné sadzby odňatia slobody znižujú na polovicu," uviedol hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík.  

FOTO Partia tínedžerov kradla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Partia tínedžerov kradla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)
 

Dvaja (15,16) z obvinených čelia obvineniu aj z ďalšieho skutku prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinení mladíci deň na to, v piatok v nočných hodinách sa v Ružomberku zmocnili zaparkovaného Citroënu Xsara v hodnote 1 100 eur. Násled sa išli v aute povoziť po Ružomberku. Kľúče mali byť vo dverách auta. Policajná hliadka začala mladíkov na ukradnutom aute prenasledovať. Mladíci zastali, no dali sa na útek. "Policajti obmedzili osobnú slobodu mladistvému 16-ročnému obvinenému a predviedli ho na policajný útvar. Za uvedený trestný čin stanovuje Trestný zákon trest odňatia slobody až na dva roky. U mladistvých sa trestné sadzby odňatia slobody znižujú na polovicu," ozrejmil Moravčík.  

FOTO Partia tínedžerov kradla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Partia tínedžerov kradla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)
 

Troch mladíkov (16, 15, 17) polícia obvinila z prečinu krádeže spáchaného v spolupáchateľstve. "Obvinení mladiství sa mali v prvej polovici septembra 2016 v Ružomberku vlámať do rodinného domu. Následne mali z jeho priestorov odcudziť finančnú hotovosť 114,40 eur," dodal policajný hovorca. Za trestný čin hrozí páchateľom trest odňatia slobody na dva roky. U mladistvých sa trestné sadzby odňatia slobody znižujú na polovicu.  


Prečítajte si aj:

Ďalšie odstrašujúce FOTO nehody: Mladíci vyleteli zo zákruty, salto do poľa, teraz bojujú o život


Poverený  príslušník  Policajného  zboru  spracoval  podnet na návrh na vzatie  16-ročného mladíka do väzby. 

Viac o téme: AutoKrádežMladiství
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu