Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Čakanovciach pri Lučenci explodovala udiareň: Pri výbuchu zahynul muž, ďalší 3 zranení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

LUČENEC - V obci Čakanovce v okrese Lučenec dnes krátko po 14.00 hodine došlo v výbuchu udiarne. Explózia si vyžiadala jeden ľudský život a 3 zranených, potvrdil to zastupujúci hovorca záchranárov Andrej Hirjak. Príčina explózie je zatiaľ neznáma.

Ako uviedol Andrej Hirjak, na miesto boli vyslané dve pozemné záchranné jednotky v súčinnosti s vrtuľníkom. Výbuch si vyžiadal 3 zranené osoby a jedného mŕtveho. "Jeden muž utrpel traumatické poranenia hlavy. Jeho stav si vyžiadal pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Transportovaný bol do Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Lučenci. Ďalšie dve zranené osoby boli ženy, ktoré utrpeli postraumatickú stresovú poruchu spôsobenú udalosťou. Taktiež boli prevezené do nemocnice v Lučenci," informoval Hirjak. Štvrdá osoba na mieste zraneniam podľahla. "Napriek rýchlemu zásahu lekára sa muža nepodarilo zachrániť. Utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," potvrdil Hirjak.

Hasiči aktuálne zisťujú, čo bolo príčinou explózie. Ako pre TASR uviedol Radovan Vančo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Lučenci, na mieste sú aktuálne traja hasiči s jedným kusom techniky a tiež polícia. "Vyslané boli dva kusy techniky, ale jeden bol počas jazdy odvolaný, nakoľko nebol potrebný. K požiaru totiž nedošlo, došlo iba k explózii udiarne," priblížil. 

Viac o téme: NehodaVýbuchLučenec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu