Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Víkendové tragédie na cestách: O život prišli traja chodci, nemali reflexné prvky

Tragédia v Bratislave
Tragédia v Bratislave (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA - Cez víkend sa stali opäť dopravné nehody, pri ktorých vyhasli životy ľudí. Vo všetkých prípadoch išlo o chodcov, ktorí na sebe nemali žiadne reflexné prvky, pre vodičov tak boli neviditeľní.

V nedeľu neskoro večer došlo k zrážke chodca pri križovatke ulíc Lamačská cesta a Mokrohájska. Ako informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff pri riadne vyznačenom priechode pre chodcov v smere do Lamača, ktorý ale v čase nehody nebol riadený svetelným signalizačným riadením, došlo k zrážke muža zatiaľ neznámej totožnosti so Škodou Fabia. Chodec ostal ležať v ľavom jazdnom pruhu v smere jazdy. Následne ale došlo k zrážke s oproti idúcou Audi A4. Na miesto do niekoľkých minút dorazili privolaní záchranári. "Muža sme sa snažili ešte niekoľko desiatok minút oživovať, žiaľ, neúspešne. Podľahol svojim zranenim," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 


Prečítajte si aj:

FOTO Tragická nehoda v Bratislave, cisterna zošrotovala audi: Mŕtvy Noro, mesto v dopravnom chaose!


Vodič (44) Škody Fabia, ako aj 23-ročný vodič audi boli na mieste podrobení dychovej skúške na alkohol, jeho prítomnosť v dychu u oboch vodičov polícia vylúčila. Nikto iný sa pri nehode nezranil. Celková škoda spôsobená nehodou bola vyčíslená na približne 2.000 eur. "Presné príčiny, ako aj okolnosti, ktoré tragickej nehode predchádzali, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uzavrel Szeiff. 

Tragédia sa stala aj v sobotu

Nešťastie sa stalo aj v sobotu okolo pol deviatej večer na ceste medzi obcami Valaská a Podbrezová v okrese Brezno. Mladý vodič (23) na Seate Toledo si s najväčšou pravdepodobnosťou nevšimol chodca. Michal († 35) išiel podľa zistení polície stredom cesty. Na sebe nemal žiadne reflexné prvky a došlo k smrteľnej zrážke. "Po príchode na miesto sme už, žiaľ, mohli skonštatovať len smrť u 35-ročného muža," ozrejmil Chmel. 

Alkohol v krvi nebohého muža bude zisťovaný pri pitve. "Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie," informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Andrea Petrovičová a dodala: "Upozorňujeme najmä chodcov, aby nezabúdali na zákonnú povinnosť používať reflexné prvky a obzvlášť v tomto obodí. Aj obyčajná reflexná pásaka može zabrániť takýmto tragickým dopravným nehodám." 

Tragédia v Michalovciach

Tragédia sa stala aj v  sobotu okolo polnoci medzi obcou Lúčky a Závadka v Michalovskom okrese. Dvadsaťpäťročný Ukrajinec na Citroëne C5 predbiehal pred ním idúce auto a v protismere zrazil 32-ročného chodca. Ten skončil v nemocnici s ťažkými zraneniami, liečiť sa bude viac ako mesiac. Podľa doterajšieho vyšetrovania bol chodec v strede vozovky v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov. Vodičovi alkohol nezistili, no pri toxikologickom vyšetrení u chodca zistili 2,77 promile. Polícia nehodu vyšetruje.

 

Viac o téme: NehodaTragédiaZrážkaChodec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu