Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Bašternák pristihnutý na káve: Od poslanca Viskupiča vyfasoval darček a odchod do kanálov

Ladislav Bašternák dostal tričká Zobraziť galériu (2)
Ladislav Bašternák dostal tričká (Zdroj: FB/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti)

BRATISLAVA - Parlamentný poslanec Jozef Viskupič z OĽaNO-Nova narazil tento týždeň v nákupnom centre v Bratislave na známu tvár. Ladislavovi Bašternákovi, ktorý sem prišiel na kávičku, odovzdal symbol protestov spred bytového komplexu Bonaparte, dve tričká s nápisom Fico chráni zlodejov. Kontroverzný podnikateľ sa potom zdvihol a odišiel.

Beňová kritizuje členov Smeru: Pri kauze Bašternák nemali byť ticho, Fica nemá kto nahradiť!

"Práve sme v Eurovei našli pána, ktorý vedie úbohý život Bašternáka, odovzdal som mu dve tričká s logom "Fico chráni zlodejov". Povedal som mu, nech sa odtiaľto láskavo zdvihne, nech nerobí hanbu, či sa necíti trápne a nech odíde do kanálov. Dúfam, že pán Bašternák si to vzal k srdcu, keďže hneď následne odišiel. Myslím si, že druhé tričko by mal odovzdať svojmu kamarátovi, ktorý ho chráni, Robertovi Kaliňákovi," vyjadril sa do kamery Jozef Viskupič.

Opozícia žiadala odchod ministra vnútra Kaliňáka z funkcie práve pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka, ktorú mal podľa opozície Kaliňák pomáhať zametať pod koberec. Prišla aj s návrhmi na odvolanie Kaliňáka a premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý býva v Bašternákovom byte v komplexe Bonaparte.

Ladislav Bašternák
Zobraziť galériu (2)
Ladislav Bašternák  (Zdroj: Jan Zemiar)

Kaliňák pôvodne popieral akýkoľvek vzťah s Bašternákom, neskôr však priznal, že od neho kúpil podiel vo firme B. A. Haus. Podľa opozičných poslancov ide o "záhadný" obchod. Opozícia kritizovala aj to, že premiér Robert Fico býva v Bašternákovom byte a žiadala ho o vysťahovanie.

Viac o téme: Jozef ViskupičLadislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu