Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Akčný zásah kukláčov: Peter (16), ktorý dobodal muža v Župčanoch, mal škaredé prebudenie

Zásah elitných policajtov v Župčanoch Zobraziť galériu (2)
Zásah elitných policajtov v Župčanoch (Zdroj: Foto: polícia)

ŽUPČANY - Slovenskom stále otriasa správa o brutálnej smrti 43-ročného Rastislava, ktorého našli dobodaného v obci Župčany pri Prešove. Podľa polície vraždil len 16-ročný Peter. Prinášame vám nefalšovaný zásah mužov zákona ako z akčného filmu. V pondelok skoro ráno nabehli do domu a Petra zadržali.

"V obci Župčany v utorok príslušníci kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, v súčinnosti s príslušníkmi Pohotovostného policajného útvaru v Prešove, vykonali policajnú akciu zameranú na zadržanie páchateľa a zaistenie relevantných vecí a stôp obzvlášť závažného zločinu vraždy," informovala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. 

Pozrite si zásah kukláčov.

Policia chytila vraha v Župčanoch

Priebeh incidentu

Incident sa stal ešte 25. septembra v katastri obce Župčany. Rastislav (43) z obce Spišské Vlachy si cez sociálnu sieť dohodol stretnutie s neznámym mladíkom. Stretli sa v noci, pričom ich stretnutie malo sexuálny charakter. Obaja šli autom do časti nazývanej Biela hlina. "Tam z doposiaľ nezistených príčin došlo k ich vzájomnému konfliktu, počas ktorého mladík nožom fyzicky zaútočil na Rastislava. Opakovane ho bodal do hrude, čomu sa napadnutý aktívne bránil. Rastislav na následky zranení zomrel," opísala Migaľová. 


Prečítajte si aj:

Brutálna vražda na východe! Osudná sexzoznamka: 16-ročný Peter na FOTO bodal ako zmyslov zbavený!


Peter z miesta otrasného skutku odišiel, pričom sa postupne zbavoval vecí. Telo 27 ranami dobodaného muža objavil manželksý pár na prechádze a zalarmoval políciu. Okamžite sa rozbehlo intenzívne vyšetrovanie. V rámci policajnej akcie muži zákona vykonali prehliadku rodinného domu, v ktorom mladík podozrivý zo spáchania skutku býva. "Pri nej, ako aj pri predchádzajúcich úkonoch boli nájdené a zaistené rôzne predmety a stopy, ktoré sú predmetom znaleckého a expertízneho skúmania. Všetky tieto veci boli príslušníkmi kriminálnej polície zabezpečené pre účely trestného konania," doplnila policajná hovorkyňa a pokračovala: "V rámci objasňovania skutku a zisťovania páchateľa bolo okrem úkonov trestného konania a operatívno – pátracej činnosti potrebné vykonať analýzy veľkého množstva dát internetovej a telekomunikačnej prevádzky a kamerových záznamov." 

VIDEO Akčný zásah kukláčov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Peter je v rukách polície, hrozí mu až 15 rokov

Pri razii polícia zadržala dvoch podozrivých, po vykonaní prvotných procesných úkonov jedného z nich prepustili. Petra na základe zisteného skutkového stavu polícia obvinila za obzvlášť závažný zločin vraždy. Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody od 7 do 15 rokov. "Otázky motívu, pohnútky páchateľa, ako aj ďalších okolností skutku budú predmetnom ďalšieho dokazovania," uzavrela Migaľová. Vyšetrovateľom Policajného zboru bude prokurátorovi Krajskej prokuratúry v Prešove daný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: ZásahPolícia Kukláči Župčany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu