Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Od Behanovho úteku z Leopoldova uplynuli štyri mesiace: Stále nikoho neobvinili

Ľubomír Behan
Ľubomír Behan (Zdroj: Foto: polícia)

TRNAVA – Ani štyri mesiace od úteku odsúdeného Ľubomíra Behana z výkonu trestu odňatia slobody v leopoldovskej väznici polícia nikoho z väzenských dozorcov neobvinila zo spáchania trestného činu.

Zatiaľ jediným trestom v prípade trojice dozorcov je ich prepustenie zo Zboru väzenskej a justičnej stráže. Polícia ešte v júli začala trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom a porušovanie dozornej služby. "V prípade stále prebieha vyšetrovanie, obvinený zatiaľ nebol nikto,“ potvrdila trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Dvadsaťštyriročný Behan utiekol 2. júna počas prác na oprave strelnice v tesnom susedstve väznice Napriek rozsiahlemu policajnému pátraniu a preverovaniu operatívnych informácií je stále na úteku. V Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove si odpykával trest za lúpež s nožom v trvaní osem rokov a osem mesiacov. Už predtým bol dvakrát súdne trestaný, prvýkrát ešte ako mladistvý. 

Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská krátko po úteku väzňa označila túto udalosť za zlyhanie jednotlivcov, nešlo podľa jej vyjadrenia o systémovú chybu. Väzenskí dozorcovia, ktorí mali Behana strážiť počas prác mimo prísne stráženej väznice, podľa generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Milana Ivana neboli na svojich miestach a neplnili si svoje povinnosti.

Viac o téme: LeopoldovĽubomír Behan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu