Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Bratislave postavili rozprávkový domček na strome: Nádhera na FOTO, za 100 eur môže byť váš!

Kačínsky drevený domček v korunách stromov. Zobraziť galériu (3)
Kačínsky drevený domček v korunách stromov. (Zdroj: Magistrát)

BRATISLAVA – Slovensko môže hovoriť o ďalšej atrakcii. Na Kačíne postavili v korunách stromov lesný domček, jediný svojho druhu. Zaujímavý a originálny je práve tým, že si ho môžete prenajať a prenocovať v ňom. Milovníci lesnej romantiky sa majú na čo tešiť!

„Tree house, alebo domček na strome v Kačínskej doline je prvý svojho druhu nie len v Bratislave, ale aj na Slovensku,“ informovala hovorkyňa Kancelárie primátora Bratislavy Katarína Kohútiková. Tento koncept poznáme len z televízií, kde v Kanade či Amazónii si ľudia stavajú takéto domčeky,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Vo Vraní majú najkrajšiu zastávku na Slovensku: FOTO Ľudia si ju mýlia s hojdačkou

Cena jednej dobrodružnej noci

Domček je určený na prenocovanie pre tri osoby a cena za jednu noc siaha podľa našich informácií do výšky sto eur. Z bezpečnostných dôvodov v domčeku nie je zavedená voda, elektrina či kúrenie. „Je tam však dostatočný komfort na to, aby si mohli ľudia pobyt v korunách stromov užiť. V blízkosti sa nachádza suchá toaleta a keďže je objekt pri chate Mestských lesov, tak bude aj strážený,“ uviedol primátor. Výstavba domčeka stála podľa jeho slov 13 000 eur a mesto ju financovalo z ušetrených peňazí v rámci projektu Milión pre Bratislavu.

V Bratislave postavili rozprávkový
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Magistrát)

Podľa riaditeľa Mestských lesov v Bratislave Juraja Zikmunda bude prenocovanie spoplatnené a zahrnuté bude v ňom aj povolenie na vjazd autom do bratislavských lesov. „Už dnes máme sedem objednávok a ľudia majú o tom záujem,“ priblížil. Rezerváciu a objednávky si môžu záujemcovia vybaviť prostredníctvom webovej stránky Mestských lesov. „Prijímame objednávky, no sme v začiatkoch, takže môžu sa nejaké drobnosti vyskytnúť,“ podotkol riaditeľ. Domček má podľa neho byť otvorený počas celého roka, aj keď v zimnom období to môže ovplyvniť aj počasie. To, že nie je v domčeku kúrenie, Zikmund nevidí ako prekážku. „Sú ľudia, ktorým chlad nerobí problémy,“ podotkol.

V Bratislave postavili rozprávkový
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Magistrát)

Celková rozloha objektu je 26 štvorcových metrov (m2). Skladá sa z vnútornej časti, ktorá má 15 m2 a z vonkajšej terasy s rozlohou 11 m2. Zaistený je oceľovými lanami a prístup doň je zabezpečený točitým schodiskom. V domčeku sa nachádza manželská posteľ a ďalšie samostatné lôžko.

Viac o téme: BratislavaKačínDomček na strome
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu