Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

TOPKA DŇA Dobrá správa pre celé Slovensko: Zima skončila!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Počasie nám začalo ukazovať svoju horšiu stránku. Leto je nenávratne preč a namiesto toho, aby sme sa tešili z voľných chvíľ prežitých vonku, sa ponáhľame zohriať sa do svojich domovov. Tam nás už čaká príjemné teplo. Dobrou správou je, že teplárne už začali kúriť.

BRATISLAVA 

Bratislavská teplárenská spoločnosť spustila vykurovanie dnes do skúšobnej prevádzky. "Dôvodom spustenia vykurovania je vytvorenie podmienok pre odberateľov na odskúšanie svojich technologických zariadení pred vykurovacou sezónou," stojí na stránke Bratislavskej teplárenskej.

Teplárne pri spúšťaní vykurovacej sezóny reagujú na aktuálne klimatické podmienky. Impulzom je predpoveď ochladenia a požiadavka odberateľov o vykurovanie počas chladných častí dní.  

Spať v pyžame počas
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

TRNAVA 

Trnavská teplárenská spoločnosť začala s vykurovaním práve dnes. "Požiadavku sme dostali od mesta. S vykurovaním sme začali presne o 12-tej hodine. Týždeň už individuálne vykurujeme niektoré školy, ale aj hospic pri Františkánskom kostole," informovala nás tepláreň.

TRENČÍN

V Trenčíne začala spoločnosť Výroba tepla dodávať teplo dnes ráno. Zabezpečuje výrobu a rozvod tepla a teplej vody v mesta Trenčín. Teplo dodáva do bytov, podnikateľským subjektom do nebytových priestorov, ako aj škôlkam, školám a iným subjektom.


Prečítajte si aj:

Na Slovensko dorazila pani Zima: FOTO Tatry ako z rozprávky a stále sneží!


NITRA

Nitrianska teplárenská spoločnosť začala s vykurovacou sezónou v pondelok. Spúšťačom bola požiadavka odberateľov s poukazom na nepriaznivé, chladné počasie. "Na začiatku vykurovacej sezóny kontaktujeme správcov a upozorňujeme ich, aby ukončili údržbárske práce. Rovnako sú upozornení koneční spotrebitelia, že je potrebné ukončiť prípadné výmeny radiátorov, aby nedošlo k možnému vytopeniu," uviedol Jozef Krázel z Nitrianskej teplárenskej spoločnosti.  

TOPKA DŇA  Dobrá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock)

ŽILINA

V Žiline začali s vykurovaním pre bytový sektor už 22. septembra. Ako uviedla hovorkyňa Žilinskej teplárenskej spoločnosti Alexandra Hrnková, u ostatných odberateľov začali s vykurovaním na základe požiadavky podľa ich stupňa tepelnej pohody. "Naša spoločnosť dodáva teplo obyvateľom Žiliny prostredníctvom bytových družstiev, ktoré spravujú takmer 20 000 bytov," doplnila hovorkyňa.  

BANSKÁ BYSTRICA 

Spoločnosť Stefe Banská Bystrica začala s vykurovaním včera. Spoločnosť dodáva teplo do takmer všetkých domácností a zariadení v meste. 

TOPKA DŇA  Dobrá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

KOŠICE 

Podmienky pre dodávku tepla sú splnené, ak vonkajšia priemerná denná teplota vzduchu vo vykurovacom období klesne počas dvoch za sebou nasledujúcich dní pod 13 stupňov Celzia a podľa predpovede vývoja počasia nemožno očakávať zvýšenie vonkajšej priemernej dennej teploty v nasledujúcom dni nad túto hodnotu. V Košiciach už tiež začali s vykurovaním.   

PREŠOV

Výrobca tepla Spravbytkomfort v Prešove začal dnes s temperovaním bytov, preto pracovníci napúšťajú a tlakujú rozvody tepla. "Vlastníkov bytov upozorňujeme, aby otvorili na všetkých vykurovacích telesách - radiátoroch v byte všetky regulačné armatúry naplno. Dôležité je postupne odvzdušniť radiátory v jednotlivých bytoch bytového domu. Zabezpečením týchto úkonov a priebežným odvzdušňovaním stúpačiek sa docieli, že nábeh ústredného kúrenia bude čo najkratší a bez problémov," odporúča výrobca tepla. 

Viac o téme: TeploVykurovanieTepláreň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu