Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Brutálna vražda snúbenice deň pred svadbou: Hádka počas balenia koláčov

Alexandra a Marek tvorili pár 10 rokov. Zobraziť galériu (2)
Alexandra a Marek tvorili pár 10 rokov. (Zdroj: TV JOJ)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Neuveriteľná tragédia, ktorá nemá v novodobej histórii Slovenska obdoby. Deň pred svadbou zomrela rukou vraha Alexandra. Polícia posadila do väzby jej snúbenca Mareka, ktorý sa mal otrasného skutku dopustiť. Pohádali sa v predvečer vlastnej svadby.

Alexandra s Marekom sa rozhodli pre spoločné bývanie a približne pred pol rokom sa presťahovali do bytu na sídlisku v Spišskej Novej Vsi. Svoju 10-ročnú lásku plánovali spečatiť svadbou, namiesto toho rodina chystá pohreb. V piatok večer sa podľa svedkov Marek s Alexandrou pohádali. Podľa informácií televízie Markíza to bolo práve pri balení svadobných koláčov. V byte Marek na svoju snúbenicu odzadu zaútočil a trikát ju mal do chrbta bodnúť nožom.

Brutálna vražda snúbenice deň
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV JOJ)

Bezvládne telo potom zabalil do plachty, vyniesol von, polial benzínom a zapálil. Na druhý deň v sobotu, keď mali mať svadbu, nahlásil na polícii Alexandrino zmiznutie. Uviedol, že ju naposledy videl v piatok večer, keď ju odprevádzal cestou k rodičovskému bytu. Podľa medializovaných informácií bol Marek zranený. Policajtom povedal, že ho cestou prepadli a porezali nožom na nohe. Mužom zákona sa situácia nepozdávala, Mareka si nechali na policajnej stanici a začali pátrať. Bezpečnostné kamery ho totiž zachytili, ako nesie telo. Bezvládne telo ženy našli krátko nato v plytkom hrobe neďaleko levočskej priehrady.


Prečítajte si aj:

Brutálna vražda Alexandry deň pred svadbou: Zakopané telo pri Levoči, zabíjať mal policajt!


Počas výsluchu sa mal Marek k otrasnému skutku priznať. Polícia sa teraz prípadom intenzívne zaoberá. Do úvahy pripadá, že snúbenec konal v amoku, o čom svedčia bodné rany. Jeho ďalší postup, keď sa chcel tela zbaviť a odpratal ho, nasvedčujú tomu, že sa snažil vyšetrovateľov zmiasť. "Zadržaný policajt  už čelí obvineniu z trestného činu vraždy, vyšetrovateľ policajnej inšpekcie zároveň spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Silvia Keratová a doplnila, že vo vyšetrovaní sa vyhodnocujú získané dôkazy a vykonávajú ďalšie procesné úkony, ktoré majú odhaliť všetky okolnosti, ako aj motív činu.

Marek mal hodnosť podpráporčík a bol zaradený na pohotovostnej motorizovanej jednotke. V služobnom pomere bol 5 rokov. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. 

 

 

Viac o téme: TragédiaNešťastieVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu