Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Europoslanec Boris Zala napísal knihu o ľavičiarskych témach: Rozpredala sa za pár dní!

Boris Zala Zobraziť galériu (2)
Boris Zala (Zdroj: mik)

BRUSEL – Europoslanec Boris Zala (SMER – SD) pretavil svoje dlhoročné skúsenosti vo svete vysokej politiky do knihy, ktorá si ihneď našla svojich čitateľov. Písal ju vo voľných chvíľach niekoľko mesiacov a prvé vydanie je už podľa jeho slov vypredané a momentálne pripravujú druhú dotlač.

Kniha s názvom „Slovo ľavičiarom, súcim na slovo“ je kniha, o najaktuálnejších svetových a medzinárodných témach z pohľadu ľavičiara Borisa Zalu. Ako sám priznáva, sú to jeho osobné názory.Ako vidím tieto udalosti ja. Určite to nie je kniha pre toho, ktorého politika nezaujíma. Je to kniha pre toho, kto si chce viacej uzrejmiť určité názory. Ponúkam svoj pohľad, aj pokusy o riešenia týchto problémov. Je to moja osobná práca a ja som si skoro istý, že mnoho čitateľov s tým nemusí súhlasiť, lebo sú na to rôzne pohľady,“ hovorí Zala.

Kniha má úspech aj u bežných čitateľov:  Je to polemická kniha pre náročnejšieho čitateľa, ktorého zaujíma politika trochu hlbšie. Sú v nej rôzne polemiky o probléme kapitalizmu, amerikanizmu, antiamerikanizmu. Polemiky aj o pápežovi, ktorý má často veľmi pozitívne postoje k probléme prekonania chudoby, ale ja tam ukazujem v čom by sa sociálna demokracia mala líšiť a líši od pozícií Vatikánu. V knihe je množstvo ďalších tém, ako napríklad o vojnách vo svete alebo ako budovať OSN, aby mal humanitný a sociálno demokratický rozmer. Je to o bežnej politike, ktorej porozumie každý, sú to aktuálne témy, ktoré riešia aj bežní občania. Ako problém Sýrie, Ruska, Ukrajiny, Krymu.“

Samozrejme v knihe sa venuje aj postaveniu ľavice na Slovensku. V poslednej časti knihy sa zaoberám slovenskou históriou a postavením ľavice na Slovensku od roku 1918, cez február 1948, 68 rok, revolúciu v 89 až po súčastnosť. Ako vidím tieto udalosti ja. Už je mesiac v knihkupectvách a už ide i druhá tlač, lebo je vypredaná. Prvá várka zmizla za 10 dní,“ dodáva Zala. 

Viac o téme: Boris Zala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu