Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vieme, kedy otvoria nový obchvat: Motoristom uľahčí cestu ďalší dokončený úsek R2

Stavba obchvatu trvala dva a pol roka. Zobraziť galériu (2)
Stavba obchvatu trvala dva a pol roka. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Dokončený úsek rýchlostnej cesty R2 v Trenčianskom kraji Ruskovce-Pravotice, ktorý je zároveň obchvatom Bánoviec nad Bebravou, čaká na svoje slávnostné otvorenie. To sa podľa našich informácií uskutoční už vo štvrtok šiesteho októbra.

"Bolo začaté kolaudačné konanie, pričom čakáme na rozhodnutie o predčasnom užívaní. Následne bude úsek sprístupnený pre motoristov," informovala v piatok hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaela Michalová. Zdá sa však, že v tomto smere prišlo k pozitívnemu posunu a slávnostné otvorenie nastane už budúci týždeň.

Úsek cesty od Ruskoviec po Pravotice mali pôvodne Inžinierske stavby, a. s., so sídlom v Košiciach dokončiť v máji tohto roka. Dôvodom niekoľkomesačného zdržania ukončenia stavby bolo podľa júnového vyjadrenia NDS dočasné napojenie úseku na cestu I/9 pre zvýšenie bezpečnosti motoristov.

Základný kameň poklepával v úsmevom ešte bývali minister dopravy Ján Počiatek.
Zobraziť galériu (2)
Základný kameň poklepával v úsmevom ešte bývali minister dopravy Ján Počiatek.  (Zdroj: TASR)

S výstavbou asi do desať kilometrov dlhého prvého úseku rýchlostnej cesty R2 v Trenčianskom kraji začal zhotoviteľ začiatkom marca 2014. Nachádza sa na ňom 13 mostov a realizovaný je v polprofile. Projekt za 88,2 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) je spolufinancovaný z eurofondov a štátneho rozpočtu.

Po výstavbe obchvatu Bánoviec nad Bebravou by mal nasledovať úsek Mníchova Lehota - Ruskovce, jeho výstavba je podľa júnového vyjadrenia vtedajšieho generálneho riaditeľa NDS Róberta Auxta pozdržaná približne do roku 2019. Po ňom by to mali byť úseky D1 - Mníchova Lehota, Pravotice - Dolné Vestenice, Dolné Vestenice - Nováky a Nováky - Žiar nad Hronom. V súvislosti s úsekom od Pravotíc do Dolných Vesteníc sa tiež už dlhšie hovorí o posune jeho výstavby, a to konkrétne po roku 2035.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu