Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Polícia v Poprade rozbehla akciu: Traja mladí ľudia skončili na polícii, kvôli alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Tri mladistvé osoby pod vplyvom alkoholických nápojov predvedené na Mestskú políciu v Poprade, pričom najvyššie namerané množstvo alkoholu v krvi predstavovalo 1,77 promile.

Aj taký je výsledok víkendovej veľkej preventívno-bezpečnostnej akcie v Poprade, zameranej na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov maloletými a mladistvými osobami v zmysle platných zákonov. Akcia sa uskutočnila v spolupráci s pracovníkmi Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Poprade, pracovníkmi Colného úradu Prešov - stanica Colného úradu Poprad a s príslušníkmi

Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade. Kontrola sa uskutočnila v sobotu 24. septembra od 22:00 do 1:00 nasledujúceho dňa, informoval dnes náčelník Mestskej polície v Poprade Štefan Šipula.

„Kontrolovali sme v dvoch prevádzkach, v ktorých sme vykonali 27 orientačných dychových skúšok na požívanie alkoholických nápojov,“ povedal Šipula. Tri mladistvé osoby pod vplyvom alkoholických nápojov, ktoré predviedli na políciu, po zistení totožnosti a zdokumentovaní protiprávnych konaní prepustili. „Vec bude ďalej riešená orgánmi príslušných obcí podľa miesta trvalého pobytu v správnom konaní za účasti pracovníkov sociálnej kurately príslušných Úradov práce, sociálnych vecí a rodiny,“ dodal Šipula. 

Okrem maloletých a mladistvých venovali zasahujúce zložky pozornosť aj jednotlivým prevádzkam. V jednej prevádzke uložili príslušníci mestskej polície za porušenie zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a o zriaďovaní a prevádzke protialkoholických záchytných izieb tri blokové pokuty vo výške 75 eur, a to za umožnenie požívania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov.

V tej istej prevádzke pracovníci RÚVZ zistili porušenie zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, na mieste tak bola uložená sankcia. Zároveň pracovníci colného úradu zistili porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice. „Aj vzhľadom k zisteným okolnostiam bude Mestská polícia v Poprade v takýchto rozsiahlych preventívno-bezpečnostných akciách naďalej pokračovať,“ uzavrel Šipula.

Viac o téme: AlkoholMladistvíKontrola Poprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu