Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Rada opäť musela ukladať pokuty a upozornenia: Táto televízia dostala naozaj vysokú sankciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) opäť ukladala vysielateľom sankcie. Buď finančné, alebo upozornila na porušenie zákona.

Vysielateľovi televízie Markíza dala RVR pokutu vo výške 30.000 eur. Koncom minulého roka totiž neodvysielal oznam o porušení zákona uložený Radou ako sankciu súvisiacu s vysielaním vlaňajšieho marcového príspevku "Zvláštne správanie lekára" vo večerných správach.

Tohto vysielateľa upozornila Rada i na porušenie zákona. Vyčítala mu, že vo svojich spravodajských a politicko-publicistických programoch v televízii Markíza je neobjektívny a neoddeľuje názory či komentáre od spravodajského charakteru. Konkrétne malo ísť o tohtoročný februárový príspevok "Vyzerá to na dvojkoalíciu".

Upozornenie na porušenie zákona tiež za neobjektivitu v spravodajských a politicko-publicistických programoch dostal od RVR aj Rozhlas a televízia Slovenska. A to za vysielanie tohtoročného februárového príspevku o prieskume volebných preferencií v programovej službe Rádio Patria. Informovala o tom hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.

Viac o téme: PokutyRVR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu