Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Policajti si zobrali na paškál okres Rimavská Sobota: Domové prehliadky v niekoľkých obciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RIMAVSKÁ SOBOTA – Dve domové prehliadky a 11 prehliadok iných priestorov vykonali policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v stredu 7. septembra v deviatich obciach okresu Rimavská Sobota počas akcie s krycím názvom Kamery.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Baloghová, zadržali pritom 31 osôb podozrivých zo spáchania trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. „Vyšetrovateľ na základe dôkaznej situácie dňa 8. septembra obvinil tri osoby, pričom počet obvinených nie je vzhľadom na prebiehajúce úkony a ich vyhodnocovanie konečný. V súčasnosti je predpokladaná škoda v rozsahu 1,5 milióna eur,“ uviedla hovorkyňa s tým, že akcie sa zúčastnilo 66 policajtov NAKA a Krajského riaditeľstva PZ Banská Bystrica.

„Nakoľko aj v tejto chvíli prebiehajú úkony trestného konania, v súčasnosti nie je možné k vyšetrovanému prípadu poskytnúť bližšie informácie,“ dodala. „Je to trošku nepríjemná vec, ale my máme všetko v poriadku. Podľa mňa to bolo zbytočné a prehnané,“ uviedol na margo zásahu NAKA starosta Gemerských Dechtárov Štefan Zagyi.

„Nemám k tejto veci žiadne podrobnosti. Sám by som rád vedel niečo viac,“ dodal starosta Chanavy Ludevít Czókoly. Obaja starostovia ďalej potvrdili, že v ich obciach polícia pri uvedenom zásahu nikoho nezadržala. Podľa zistení policajti okrem spomínaných dvoch dedín zasahovali aj v okresnom meste a v obciach Širkovce, Šimonovce, Lenartovce, Blhovce a Drňa. Ich starostovia sa však odmietli vyjadriť, alebo sa s nimi nepodarilo spojiť.

Viac o téme: NAKARimavská Sobota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu