Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Exkluzívny list z väznice: Vdova po bossovi Holubovi napísala Černákovi, láska až za hrob

Mikuláš Černák Zobraziť galériu (3)
Mikuláš Černák (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Divoké 90. roky sa na Slovensku zapísali do histórie ako obdobie krviprelievania, či škaredého vybavovania si účtov. Do povedomia sa dostalo množstvo skupín z podsvetia, ktoré pôsobili po celom Slovensku. Neslávne sa preslávili bossovia, z ktorých dnes už mnohí nežijú, alebo si odpykávajú tvrdé tresty. Mafia na Slovensku prekvitala, chápadlá jej moci sú citeľné doteraz.

Do redakcie sme dostali list, ktorý napísala manželka po zavraždenom bossovi z Košíc Robertovi Holubovi. Mária Holubová adresovala z Nemecka list Mikulášovi Černákovi do banskobystrickej väznice, kde si boss všetkých bossov odpykáva doživotný trest. Reaguje v ňom na Černákovu knihu s názvom Prečo som prelomil mlčanie, v ktorej píše aj o Holubovi. Zdá sa, že obaja bossovia si nie sú nič dlžní. 

Exkluzívny list z väznice:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: Miro Vacula)

Znenie listu Márie Holubovej, ktorý adresovala Mikulášovi Černákovi do väznice

Mikuláš Černák (mafián a boss bez cti),

dostala sa mi do rúk Vaša kniha, kde hovoríte aj o mojom nebohom manželovi Robertovi Holubovi a o mne. Nedá mi nereagovať na všetky tie bludy, dezinformácie a klamstvá, ku ktorým sa tento boss bossov znížil. Mŕtvy Robert Holub sa už brániť nemôže, ale sú ešte žijúci, poznajúci skutočnú pravdu, vrátane mňa samotnej. Ste narušený a psychicky chorý človek, ale aj napriek tomu Vám čo-to pripomeniem.

Verím, že ste nezabudli na to, keď som Vám ja, ako cigánka, v začiatkoch Vašej kariéry kúpila sedaciu súpravu za 280 000 Sk a poslala Vám ju do Banskej Bystrice, taktiež aj tú podlahu, ktorú pre Vás vybral nebohý Robert Holub, ktorému bolo ľúto, v akom prostredí ste vtedy žili. Vždy som Vás v našom dome prijala ako hosťa, jedli ste u nás a stalo sa aj, že ste prespali, ale to vo svojej knihe nespomínate. Prečo? Urážate môjho nebohého manžela, klamete a vymýšľate si, že chodil a kradol kompóty. Bože, musíte byť na tom veľmi zle, cítiť z Vás žiarlivosť a závisť, čo je veľmi choré.

Nebohý Robert Holub má riadne ukončenú strednú školu, pôsobil aj ako tréner karate pre mladší dorast v Košiciach. A čo Vaše povolanie? Ako šofér dedinského autobusu, rozprávalo sa, že ste okrádali malé deti o cukríky. Čo je na tom pravdy? Hovoríte o tom, ako chcete pomáhať a objasňovať Vaše skutky, ako chcete svojej duši uľahčiť, kto Vám má veriť, keď urážate a ponižujete svoje obete? Neboli ste kamaráti, to viem, ale keď si u Holuba objednali Vašu smrť ľudia zo SIS, on to neurobil, ale Vy ste sa chopili hneď prvej príležitosti, ale pravdu poznáme. Boss všetkých bossov, slušný titul mafiána, ktorý uráža pozostalých! Okradli ste jeho rodinu, urážate a ponižujete, len ste zabudli sám na svoje sadistické praktiky. Holub bol cigáň, akú odmenu ste dostali alebo dostanete? Ovešali ste sa cudzím perím.

Mária Holubová

Exkluzívny list z väznice:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tip citatela)


Prečítajte si aj:

Mafiánsky bos Černák sa priznal k vražde Róberta Holuba: Som unavený, mám dosť!

Na doživotie odsúdený Černák sa priznal k ďalšej vražde: Smrť bossa Holuba z východu objasnená


Černák sa priznal k vražde Holuba, smrť na druhý pokus

O tom, že sa Mikuláš Černák priznal k vražde Holuba informovali justičné zdroje minulý rok v apríli. Vyšetrovateľ uvádzal, že po prvý raz sa pokúsili Holuba zastreliť v Košiciach na čerpacej stanici, lenže strelec ho minul. Druhýkrát Holuba vylákali do Bratislavy, do hotela Danube. Za strelca podľa polície a prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry určili Jozefa Roháča, ktorého členovia bratislavskej skupiny sýkorovcov medzi sebou volali Čapica. Holubov ochrankár zomrel na mieste, Holub tento útok prežil. Ťažko zraneného ho však previezli do nemocnice na Kramároch. Tam ho napokon cez otvorené okno zastrelil Jozef Roháč výstrelmi z juhoslovanského samopalu značky Agram. Robert Holub (†28) bol zavraždený 5.10.1997, pochovaný je na prešovskom cintoríne.  

Viac o téme: ManželkaMáriaRóbert Holub
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu