Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zvrat v prípade chladnokrvnej popravy podnikateľa Dalibora v Nitre: Dvaja obvinení z vraždy

Zábery z miesta činu Zobraziť galériu (2)
Zábery z miesta činu (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - V prípade brutálnej vraždy kontroverzného podnikateľa Dalibora z Nitry nastal zásadný zvrat. Polícia obvinila dvoch mužov zo zločinu úkladnej vraždy a chce ich vidieť za mrežami. Zarážajúce je, že jedného z nich najprv muži zákona zadržali, následne prepustili na slobodu a o niekoľko hodín opäť zadržali.

Vyšetrovanie vraždy Dalibora naberá na obrátkach. Kontroverzného podnikateľa z Nitry vrah zastrelil v piatok dopoludnia pred penziónom, v ktorom sa nachádza nočný podnik. Prípad pohotovo prevzala Národná kriminálna agentúra a dozor vykonáva prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. O pár hodín neskôr vyšetrovateľ vzniesol obvinenie. "Obvinenie bolo vznesené 29. augusta dvom podozrivým osobám Miroslavovi Ž. a Štefanovi R. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

Prokurátor predložil sudcovi pre prípravné konanie návrh na vzatie obvinených do väzby. Dôvodom je obava, že obvinení ujdú alebo sa budú skrývať, aby sa vyhli trestnému konaniu. Rovnako existuje dôvodná obava, že obvinení budú pokračovať v trestnej činnosti.  

K brutálnej poprave došlo pred penziónom Ambarella v Nitre na Kláštorskej ulici
Zobraziť galériu (2)
K brutálnej poprave došlo pred penziónom Ambarella v Nitre na Kláštorskej ulici  (Zdroj: Tip čitateľa)

Polícia krátko po brutálnej poprave Dalibora posadila do cely policajného zadržania podozrivého Miroslava Ž. Podľa našich informácií je Miroslav pôvodný majiteľ penziónu na Kláštorskej ulici v Nitre, pred ktorým došlo k poprave. Práve Dalibor mal Miroslava o podnik podvodným spôsobom pripraviť. Miroslav sa dlhodobo lieči, má zdravotné problémy. Polícia ho po niekoľkých hodinách prepustila a potom znova zadržala. "Obvinený Miroslav Ž. bol prepustený a po zmene dôkaznej situácie na základe nových skutočností bol opätovne zadržaný aj s obvineným Štefanom R., všetky úkony realizoval vyšetrovateľ Policajného zboru po predchádzajúcom súhlase službu konajúceho prokurátora," vysvetlila Tökölyová


Prečítajte si aj:

Brutálna vražda v Nitre: Dalibora strelili do tváre, prvé FOTO z miesta činu!

Detaily o vražde kontroverzného podnikateľa v Nitre: Temné pozadie Dalibora, vyrovnávanie účtov?!


Sudca rozhoduje o väzbe

V týchto chvíľach sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici rozhoduje o návrhu na vzatie obvinených do väzby. Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. 

Dalibor nepatril k bezproblémovým občanom. Zavraždenému mužovi niekto podpálil v roku 2007 luxusné terénne autá. O dva roky neskôr sedel vo väzbe pre podozrenie z podvodu. V tom istom roku mu niekto podpálil aj rozostavaný dom. Podľa nášho zdroja sa podnikateľa niekto pokúsil zavraždiť už pred troma mesiacmi.  

 




 

Viac o téme: VraždaPodnikateľDaliborNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu