Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pobúrenie v Košiciach: Zákaz večerného posedenia na terase!

Letné terasy v Košiciach Zobraziť galériu (3)
Letné terasy v Košiciach (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Košice čoraz viac navštevujú turisti z celého sveta. Páči sa im nevšedná atmosféra mesta, ku ktorej neodmysliteľne patria aj príjemné letné terasy. Tie sú v lete otvorené dlho do noci, ako je to bežné vo všetkých svetových metropolách.

Niektorým obyvateľom Starého mesta letné terasy otvorené v noci prekážajú. Prekáža im hlučnosť, hudba, a tak svoje pripomienky adresovali miestnemu zastupiteľstvu. Poslanci nakoniec zahlasovali za úpravu otváracích hodín. Podľa nového uznesenia, môžu byť letné terasy v Starom meste otvorené denne od 8.00 hodiny do 22.00 hodiny. Výnimkou má byť Hlavná ulica, kde môžu byť terasy otvorené do 23.30 hodiny.

Pobúrenie v Košiciach: Zákaz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miro Vacula)


Prečítajte si aj:

Bratislavčanom sa pod oknami odohráva eldorádo: Krčmári si robia, čo chcú, FOTO skazy z centra


Toto uznesenie košickí podnikatelia považujú za likvidačné. "Je to nepochopiteľné. Považujeme to za likvidáciu turistického ruchu. Pozastavujem sa nad tým, ako rozmýšľali poslanci, keď to schvaľovali. Na celom svete patria letné terasy otvorené aj dlho do noci, neodmysliteľne k atmosfére mesta. Neviem si predstaviť, že by napríklad v Trogire zavreli záhradky o 22.00 hodine a poslali návštevníkov preč. Bývanie v centre mesta má nesporne svoje výhody, ale aj nevýhody. A rušnejší život v centre k tomu patrí," povedal nám majiteľ prevádzok Camelot a Hostinec Peter Škripko.

Pobúrenie v Košiciach: Zákaz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Podľa poslankyne miestneho zastupiteľstva Ľuby Blaškovičovej, ktorá za nový návrh zahlasovala, je to najmä o tolerancii ľudí: "Chápem, že mesto musí žiť a letné terasy sú fajn. Ale chápem aj sťažovateľov. Vo svete nemajú podniky prikázané zatváracie hodiny a napriek tomu, tam nie je ani v noci taký hluk. Ľudia sa snažia byť navzájom k sebe ohľaduplní." Uznesenie ešte môže napadnúť prokurátor

Viac o téme: NocTerasyPokojKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu