Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ľudia sa zľakli, ako takú ohavnosť mohli spraviť: V Bratislave zaliali stromy na FOTO betónom!

Nová úprava stromov v centre Bratislavy.
Nová úprava stromov v centre Bratislavy. (Zdroj: Facebook/Staré Mesto - srdce Bratislavy )

BRATISLAVA – Absolútna bezcitnosť voči prírode. To boli myšlienky, ktoré mnohých Bratislavčanom napadli ako prvé pri pohľade na stromy v historickom centre mesta, ktorých korene sú odteraz ukryté pod záhadnou tmavou zmesou.

Ako na Facebooku uvádza mestská časť Staré Mesto, ide o novú úpravu a ochranu okolo stromov na Grösslingovej ulici pred Liga pasážou. „Štrkový povrch bol nahradený kompaktným gumovým povrchom, ktorý je vodopriepustný, ekologický a ohľaduplný k stromom. Ide o nové riešenie, ktoré chce samospráva využívať tam, kde okolo stromov nie sú podmienky na rast trávy či trvaliek a je potrebné zabezpečiť pochôdznosť ochranných kruhov,“ informuje samospráva.

Česi objavili najstarší lesný div prírody na FOTO: Vzácny strom odhalil kráľovské tajomstvo

Podklad sa skladá z vrstvy hrubého granulátu z recyklovaných pneumatík a živicového spojiva, vrchnú vrstvu tvoria jemnejšie farebné granuly gumy. Ide o pórovitý a vodopriepustný materiál bez spojov. „Výhodou tohto riešenia je, že nebude okolie znečistené štrkom ani iným materiálom, jednoduchšia je aj údržba tohto povrchu. K stromom je priateľský a nebráni ich rastu,“ dopĺňa samospráva s tým, že ide o najmodernejší produkt, ktorý vedie na trhu vo Veľkej Británii už vyše 30 rokov, a ktorý dnes pozná viac ako 40 krajín sveta. Vytvára alternatívu k štrku, piesku a trávnatým povrchom.

...

Viac o téme: BetónStromyBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu