Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pavol (†36) zmizol z chaty, na ktorej pil s kamarátmi: Po polroku prišla najhoršia správa

Pavol bol nezvestný od konca februára Zobraziť galériu (3)
Pavol bol nezvestný od konca februára (Zdroj: Foto: HZS)

TERCHOVÁ - V marci tohto roka sme informovali, že sa rozbehlo intenzívne pátranie po Pavlovi, ktorý opitý odišiel z chaty a kamarátom sa viac neozval. Cez víkend v tejto súvislosti prišla tá najhoršia správa. Horskí záchranári našli pozostatky ľudského tela. Osoba mala pri sebe doklady, na základe ktorých polícia potvrdila, že ide o nezvestného muža.

Horskí záchranári z oblastného strediska Horskej záchrannej služby Malá Fatra našli pozostatky v nedeľu.  Ako informovali na svojej webovej stránke, 36-ročný muž bol nezvestný od 28. februára.


Prečítajte si aj:

FOTO Zúfalí záchranári na stope tragédie: Opitý Pavol zmizol po párty, zachráni ho už len zázrak


Vtedy sa po mužovi rozbehlo intenzívne pátranie. Pavol na chate s kamarátmi intenzívne popíjal. Podgurážený potom z chaty odišiel bez vetrovky a kľúčov od auta. Po tom, čo kamaráti prišli na to, že nie je v chate, zalarmovali horských záchranárov a rozbehla sa veľká pátracia akcia. Naposledy ho videli večer, keď zmizol, ako si mobilom svieti na cestu idúc od chaty.

Pavol (†36) zmizol z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HZS, )

Horskí záchranrári prehľadávali široké okolie niekoľko dní. Situáciu komplikovalo aj nepriaznivé počasie. Pavol opustil Chatu pod Suchým v Malej Fatre a nájsť sa ho nepodarilo ani napriek nasadeniu 30 horských záchranárov, 13 služobných psov a príslušníkov polície.

Pavol (†36) zmizol z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HZS, )

Telesné pozostatky našli príslušníci HZS v lesnom poraste asi tri kilometre od Chaty pod Suchým. "Na miesto nálezu privolali príslušníkov Policajného zboru SR a identifikáciou sa potvrdila totožnosť hľadaného 36-ročného turistu. Telesné pozostatky zaslali na expertízu, príčina úmrtia je v štádiu vyšetrovania," uvádza na webe HZS.

 

Viac o téme: TragédiaKostraHZSTerchová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu