Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záhadné zmiznutie krásnej Romany plné tajností: Prekvapivá reakcia otca po stretnutí s dcérou

Romana Kožušková Zobraziť galériu (4)
Romana Kožušková (Zdroj: Foto: Facebook)

BRATISLAVA - Celé Slovensko žilo prípadom záhadného zmiznutia krásnej Romany Kožuškovej vo Švajčiarsku. Po nekonečných hodinách plných strachu prišla vynikajúca správa. Romanku švajčiarska polícia vypátrala, už je so svojimi blízkymi. Záhadou stále ostáva, čo sa v osudné okamihy na železničnej stanici vo švajčiarskom Zürichu stalo, prípad sa totiž poriadne zamotáva.

"Vo štvrtok v noci švajčiarska polícia v mestečku Pretteln hľadanú ženu vypátrala a potvrdila totožnosť. Momentálne by mala byť v nemocnici," potvrdil ešte včera hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. "Môžeme potvrdiť, že uvedená osoba bola nájdená a nachádza sa na klinike v Liestali. Z dôvodu ochrany súkromia vám nemôžeme poskytnúť žiadne ďalšie podrobnosti. Dúfame, že nás pochopíte," napísal nám Marcel Wyss zo švajčiarskej polície. 

Záhadné zmiznutie krásnej Romany
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Milujúci otec bol práve na ceste zo Švajčiarska na Slovensko. Nešťastný odchádzal z krajiny, do ktorej sa vybral dcéru hľadať. Odrazu mu zazvonil telefón. Dostal najlepšiu správu svojho života. Kontaktovala ho švajčiarska polícia s tým, že Romanu našli živú a zdravú. Na ceste sa okamžite otočil a smeroval späť na nemecko-švajčiarsku hranicu, kde ho už čakala. Krátko nato sa nám podarilo s Romaniným otcom Pavlom Kožuškom telefonicky spojiť. V hlase neskrýval radosť a nadšenie. Ako nám povedal, Romana bola na vyšetrení v psychiatrickej liečebni v Liestali pri Bazileji. "Romanka je, našťastie, v poriadku, bola v nemocnici, ale už je opäť na policajnej stanici, kde čaká na náš príchod," uviedol a s potešením doplnil: "Sme veľmi radi, že sme ju našli. Veľmi nám pomohli priatelia na Slovensku, v Česku, ale aj známi vo Švajčiarsku. Všetkým patrí veľká vďaka."  

Romanu vysadil kamarát v Zürichu, našla sa pri švajčiarsko-nemeckých hraniciach
Zobraziť galériu (4)
Romanu vysadil kamarát v Zürichu, našla sa pri švajčiarsko-nemeckých hraniciach  (Zdroj: Foto: Google maps)

Nečakaný zvrat

S Pavlom Kožuškom sa nám podarilo spojiť aj podvečer, keď sme očakávali, že je so svojou dcérou opäť šťastný. Keď sa s Romanou stretol, radosť razom vystriedal hnev. "Mám toho dosť teraz, nehnevajte sa," povedal nám zúfalým hlasom a zložil telefón. Prípad je zahalený rúškom tajomstva. Záhadou stále ostáva, ako Romana prežila štyri dni, počas ktorých bola nezvestná. Polícia ju našla v noci, pričom bola dezorientovaná a zmätená, práve to mal byť dôvod, prečo skončila v nemocnici.

Miroslav Škovira
Zobraziť galériu (4)
Miroslav Škovira  (Zdroj: Foto: hkpoprad)

Nezvestná od nedele

Romana bola nezvestná od nedele. V Kežmarku nasadla v ten istý deň dve hodiny po polnoci ku svojmu kamarátovi Miroslavovi Škovirovi, ktorý je známym slovenským hokejistom. Mal namierené do Francúzska, kde momentálne pôsobí. "Romanke som povedal, že ju zoberiem so sebou a cestou ju vysadím v Zürichu, kam mala namierené. Nakoľko som to mal po ceste, nevidel som v tom absolútne žiaden problém," povedal nám hokejový útočník. 


Prečítajte si aj:

Nové detaily zo záhadného zmiznutia Romany vo Švajčiarsku: Nájdená ďaleko od poslednej stopy!


Záhada na železničnej stanici

Romana celou cestou komunikovala so svojimi rodičmi, poslednú sms správu im poslala v nedeľu o 13:45. "Miroslava Škoviru dlhé roky poznáme. Je to priateľ, dobrý kamarát. Romanku vysadil na stanici a išiel svojou cestou," potvrdil nám Romanin otec. Záhadou teda ostáva, čo nasledovalo po vysadení. Na železničnej stanici v Zürichu sa mala o 16:45 stretnúť so Slovákom Michalom, ktorý jej mal sprostredkovať prácu. Tam sa ale celý prípad končí, resp. začína... Vyšetruje ho švajčiarska polícia.

 

 

 
Viac o téme: OtecPátranieSpoveďRomana Kožušková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu